Vés al contingut
Catalunya Religió
colonies 2024
Foto: Fundació Pere Tarrés
Galeria d'imatges

Fundació Pere Tarrés L’inici aquest dissabte al matí de les colònies del Centre d’Esplai Trencaclosques és la primera de les activitats d’estiu de la Fundació Pere Tarrés, el seu Moviment de Centres d’Esplai Cristians Catalans i de la xarxa de centres socioeducatius que coordina. Amb les inscripcions encara obertes, es calcula que uns 35.000 infants i joves participaran des d’aquest cap de setmana i fins la primera setmana de setembre en prop de 700 activitats de casals, colònies i campaments, unes xifres similars a les d’estius anteriors.

Amb l’objectiu que tothom pugui gaudir dels beneficis educatius i socials d’aquestes activitats, la Fundació torna a obrir la seva campanya de beques per beneficiar prop de 6.500 infants i joves. Des de la Fundació Pere Tarrés tenen clar “que les activitats d’educació en el lleure són una experiència educativa única de creixement per als infants, adolescents i joves que contribueixen al seu desenvolupament personal i emocional i on adquireixen competències educatives i socials, hàbits i valors que seran clau en la seva vida personal i professional”.

Tot i que encarem un estiu sense restriccions per les darreres pluges, l’entitat aplicarà mesures d’estalvi d’aigua en les seves activitats i posarà el focus en sensibilitzar els infants i joves sobre l’ús responsable dels recursos i la preservació dels espais naturals.

La sensibilització sobre el repte climàtic centrarà l’eix pedagògic de les diferents activitats. Els casals estructuraran les seves activitats al voltant d’una història vinculada a la necessitat de preservar els boscos com a pulmons naturals del planeta, i totes les activitats incorporaran una mirada sostenible i aprofitaran les situacions del dia a dia per conscienciar els infants i joves sobre l’ús raonable dels recursos naturals.

A més, tot i que les darreres pluges ens permetran encarar un estiu sense restriccions, els casals i les colònies replantejaran alguns dels jocs o moments del dia per tal de reduir i reutilitzar el consum d’aigua.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.