Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Salesians) La Fundació Jovent i Salesians Sant Jordi, la Plataforma Social dels Salesians a Catalunya, s’han unit un cop més per tirar endavant el Projecte Paneres. Ja són cinc anys els que porten col·laborant després que l’any 2014 la Plataforma Social dels Salesians a Mataró fes una petita prova pilot que va donar resultats molt positius.

La finalitat del projecte recau, especialment, en poder contractar a joves de les plataformes socials salesianes perquè tinguin la seva primera experiència laboral. Enguany són dos joves, una noia i un noi, els que gràcies a la Fundació Jovent s’han pogut contractar per les tasques de muntatge i distribució de les 865 comandes que s’han rebut. Aquestes comandes procedeixen de 6 escoles salesianes, 8 plataformes d’educació social, l’Escola Municipal de Segones Oportunitats de Barcelona i els serveis Inspectorials de Can Prats.

Molt abans de començar amb el muntatge, ja es comença a treballar en la recerca dels productes que poden integrar les paneres: ja siguin per fer les paneres a demanda com per elaborar els diferents models de lots que es posen com a exemples. En tota aquesta feina, es vol destacar l’esforç que es posa perquè tots els productes que s’ofereixen siguin de proximitat i/o amb un valor social afegit. Per últim destacar la col·laboració, en l’elaboració del suport de les paneres, de les dones que estan fent un curs de costura a la Plataforma Social dels Salesians a Mataró.