Vés al contingut
Catalunya Religió

(Fundació Tot Raval) La Plaça dels Àngels acollirà el dijous 23 de maig a la celebració conjunta de l'Iftar i de la Pasqua. Una trobada impulsada pel Grup Interreligiós del Raval, que té com a objectiu contribuir al diàleg intercultural i interreligiós, a la trobada entre comunitats i al coneixement mutu del veïnatge.

Per primera vegada, la celebració de la Pasqua cristiana i de l’Iftar musulmà (trencament del dejuni durant el mes de Ramadà) s’uniran en un acte interreligiós que inclourà la lectura d’un text breu dels llibres sagrats de les comunitats cristiana, jueva, i musulmana i paral·lelament, representants d’aquestes comunitats encendran fanalets a l’escenari per simbolitzar la unió i la convivència dels pobles.

A continuació, un grup de nens i nenes de la comunitat musulmana cantaran textos de l’Alcorà i un grup de nens i nenes de la comunitat filipina interpretaran una cançó de Pasqua. La cantada donarà pas a la crida a l’oració per part de la comunitat musulmana, abans de l’inici del sopar comunitari, en el qual s’incorporarà el menjar típic de la Pasqua (la Mona) al menjar típic del trencament del dejuni (sopa ‘harira’, dàtils i dolços, entre d'altres) i amb el qual es clourà l’acte.

La Pasqua és un període de joia i alegria pels cristians, que celebren que Jesucrist ha ressuscitat i alhora celebren l'arribada del bon temps i la renovació de la natura i de la vida després de l'hivern. El Temps de Pasqua és un període de l'any litúrgic que comprèn els 50 dies que van des del diumenge de Pasqua fins a la Pentecosta.

Ramadà és el novè mes del calendari lunar islàmic i els musulmans el consideren un mes beneït. Dejunen durant el dia d'aquest mes des de l'alba fins la posta del sol i fan oracions especials a la nit. El Ramadà simbolitza la disciplina, l'autocontrol i el creixement espiritual.

Els membres del Grup Interreligiós del Raval són: Consell Islàmic de Catalunya, Centre Islàmic “Camí de la Pau”, Comunitat Parroquial del Carme, Centro Filipino Tuluyán-San Benito, Associació Intercultural “Diàlegs de Dona”, Fundació Benallar, Associació de Dones Marroquines a Catalunya, Fundació Migra Studium, Església Protestant Barcelona Centre, Associació AMICAL dels Immigrants Marroquins a Catalunya, Temple Sikh Gurdwara Guru Darshan Sahib, la Comunitat Jueva i el MACBA. Amb la col·laboració d'Associació UNESCO per al Diàleg Interreligiós (AUDIR), l'Oficina d'Afers Religiosos de l'Ajuntament de Barcelona i el Districte de Ciutat Vella.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.