Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Claretians) Serà el primer Aplec Martirial al Mas Claret després de la beatificació dels 109 missioners claretians màrtirs. El proper diumenge 16 de setembre els Claretians de Catalunya es reuniran a Ribera d’Ondara, a la Segarra, per fer memòria dels màrtirs Claretians. El 1936 disset  claretians van ser assassinats al Mas Claret que formen part d’aquest nou grup de beats.

L’acte començarà a les cinc de la tarda. Enguany, com a novetat, se celebrarà una pregària davant del cobert del Mas Claret, substituint el tradicional via crucis. A continuació, el bisbe de Lleida, Salvador Giménez, presidirà l’eucaristia, acompanyat del pare Ricard Costa-Jussà, provincial dels Claretians de Catalunya, i d’altres concelebrants.

El juliol de 1936 una part de la comunitat i dels estudiants claretians de Cervera es van refugiar a la casa del Mas Claret. Després d’estar controlats durant tot l’estiu, el 19 d’octubre van ser afusellats en un marge al costat del Mas. El lloc és conegut com a “camps dels màrtirs”. Des del 1943 els claretians hi celebren l’Aplec Martirial cada tercer diumenge de setembre en memòria de tots els màrtirs claretians.