Vés al contingut
Catalunya Religió dc. 31/07/2019

(Arquebisbat de Tarragona) La sala capitular de la Catedral ha acollit la presentació d'una nova edició del llibre-guia Catedral de Tarragona (Ed. Triangle Postals, 2019) amb text d'Antonio P. Martínez Subías, canonge i delegat diocesà per al patrimoni artístic i documental i l’art sacre i fotografies de Jordi Puig, editor.

Joaquim Fortuny, vicari general de l’arxidiòcesi i degà-president del Capítol Catedral, ha manifestat que "és bo i útil tenir a les mans aquest llibre-guia que permetrà ajudar a descobrir l’edifici més emblemàtic de la ciutat a través de les seves 159 pàgines i conèixer la gènesi històrica i artística de la seu metropolitana". Fortuny també ha explicat que "la guia conté 161 fotografies de diferent format, una exquisida selecció que enalteix l’acurada redacció".

Per la seva part, el fotògraf Jordi Puig ha expressat que aquesta nova publicació s’insereix en la col·lecció Patrimonium que té per objectiu actualitzar i dignificar el patrimoni. Puig també ha destacat les facilitats, la passió i la confiança en què ha pogut treballar amb Martínez.

L’autor del text, Antonio P. Martínez, ha definit la publicació com "una obra de divulgació sobre la Catedral, lloc de contemplació i silenci que batega des de les darreries del segle XII i que esdevé un llibre obert". Tot resseguint la importància pastoral i catequètica dels diversos espais que alberga el temple catedralici ha destacat el gran llegat històric i artístic d’aquesta seu metropolitana que corona i embelleix la ciutat de Tarragona. Finalment, ha adreçat unes paraules a tot l’equip de l’editorial per l’esforç i treball realitzats.

L’acte de presentació, que ha tingut lloc el passat divendres dia 26 de juliol, ha comptat amb l’assistència de Cristóbal Bretones, editor comercial; diversos membres capitulars; la directora del Museu Diocesà de Tarragona, Sofia Mata i representants de la Reial Societat Arqueològica Tarraconense, entre d’altres.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Imatge
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.