Vés al contingut
Catalunya Religió

(Blanquerna) Ja s’han donat a conèixer les escoles guanyadores de la segona edició dels premis Blanquerna Impulsa, una iniciativa de Blanquerna-URL destinada a estudiants de quart d’ESO, Batxillerat i cicles formatius.

Els set centres finalistes de la segona edició dels premis són: ECAT Institut Lluïsa Cura (Barcelona), Escola Pia de Granollers (amb dos projectes finalistes), Escola Sant Ramon Nonat (Collblanc), Escola Vedruna de Gràcia (Barcelona), Institut Candelera (Ametlla de Mar), Institut El Cairat (Esparreguera) i l’Institut Montgròs(Sant Pere de Ribes) també amb dos projectes finalistes.

El 18 de juny a l’Auditori de la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna-URL es donarà a conèixer quins d'aquests projectes han obtingut el primer, segon i tercer premi de la seva categoria (àmbit comunicatiu, àmbit educatiu, àmbit de la salut i àmbit de les relacions internacionals). Dels nou projectes finalistes, quatre els han realitzat estudiants de 4t d'ESO, quatre de Batxillerat i un de Cicle Formatiu de Grau Superior.

A l'acte, que serà presentat per estudiants de la Facultat de Comunicació i Relacions internacionals Blanquerna, hi assistiran representants dels centres educatius, de les patronals escolars, autoritats polítiques i universitàries i representants de les empreses i institucions que, amb el seu suport, fan possible que els Premis Blanquerna Impulsa siguin una realitat.

En total, han estat vint-i-set projectes presentats de vint-i-cinc centres educatius en format de vídeos, activitats o jornades. En definitiva, iniciatives enfocades a conscienciar i motivar les diferents comunitats educatives en el treball per a l’assoliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’Agenda 2030 de les Nacions Unides. En aquesta segona edició, de totes les memòries que s’han presentat a concurs, el 27% han girat al voltant de l’objectiu “Fam zero” i el 73% al voltant d’iniciatives destinades a fer les “Comunitats i ciutats sostenibles”.

El denominador comú ha estat la qualitat de totes les iniciatives presentades i la repercussió que han tingut en la resta de la comunitat educativa. El que el jurat ha valorat de les iniciatives ha estat l’anàlisi de l’Objectiu de Desenvolupament Sostenible escollit, la capacitat de sensibilització sobre el tema proposat, el nombre de persones implicades en l’activitat, la construcció de xarxa (estaments, organitzacions, digital, etc.), la creativitat de l’activitat, i la qualitat dels materials lliurats.

El curs vinent, els ODS proposats per a la tercera edició dels Premis són “Igualtat de gènere” i “Salut i benestar”. Convidem els centres educatius i els estudiants que han participat en aquesta edició i els que no ho han fet a sumar-se a aquests premis que no deixen de ser una eina, una motivació, per a l’educació dels joves i adolescents en la consecució dels Objectius de Desenvolupament Sostenible que no tenen altra fita que la de millorar el nostre món, l’actual i el futur.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.