Vés al contingut
Catalunya Religió
Galeria d'imatges

(CR) La metge i psicòloga Montserrat Esquerda, directora general de l’Institut Borja de Bioètica, ha estat l’encarregada aquest any de pronunciar el Pregó de Nadal de la Fundació Blanquerna. “Jo canto i m’alegro” va ser el lema de l’acte que combina la proclamació del Pregó i la música oferta pel Cor Blanquerna i que reuneix les tres facultats de la Fundació Blanquerna per celebrar el Nadal.

Montse Esquerda va una defensa del valor de celebrar, malgrat els temps d’incertesa i dolor que ha portat la Covid: “tots hem acumulat un món de petites pèrdues”. Una situació que ens porta a viure “el millor i el pitjor de nosaltres mateixos”, però en el que, en un entorn universitari va destacar “tot allò que hem d’agraïr als joves”.

El pregó va emmarcar la reflexió en les aportacions del papa Francesc i la idea de que “ningú se salva sol”. Esquerda va destacar la lectura que l’encíclica Fratelli Tutti fa de la paràbola del Bon Samarità. El qui s’atura a cuidar l’altre és perquè també ha patit i “el qui ha patit canvia la mirada i és capaç d’aprendre a mirar els altres com a germans i donar resposta al patiment”.

Esquerda va tancar el pregó contra els tòpics: “L’esperança no és pensar que ‘tot anirà bé’. ‘El tot anirà bé’ a vegades és immoral. L’esperança és la convicció profunda que, passi el que passi, tot té o se li pot donar un sentit”.

El Cor Blanquerna va oferir un concert de nou peces i interpretacions musicals, dirigides per Eva Martínez i l’acompanyament d’Antoni Miralpeix, reconegut per les seves obres i adaptacions al cant coral i infantil que també es va escoltar en el concert. L’acte d’aquest dimecres es va tancar amb la felicitació del president de la Fundació, Salvador Pié.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.