Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Justícia i Pau) Ja està oberta la inscripció per a la Trobada Catalanobalear de Justícia i Pau que enguany acull la comissió de Terrassa, el dissabte 1 de juny. L'acte, que porta per títol "De la frustració a l’esperança: avançant cap a nous estils i valors en la nostra pràctica política", se celebrarà a l'Escola Pia de Terrassa, i representa un espai de trobada i formació per a les persones membres de les diferents comissions de Justícia i Pau de Catalunya i les Illes Balears.

La majoria de ciutadans senten una gran frustració i desencís per com es desenvolupa la vida política. Avui la recerca del bé comú no sembla prioritària. La corrupció, la lluita descarnada pel poder, la política espectacle, la incapacitat dels partits polítics tradicionals per promoure la participació democràtica, la burocratització de les institucions o la complexitat creixent de la realitat social, provoquen una enorme desafecció social respecte de les institucions.

Alhora, constatem algunes tendències molt preocupants que darrerament van prenent força tot el món, com ara l’aparició de lideratges basats en el populisme, la manipulació de la informació i l’ús de la por; un replegament nacionalista insolidari que rebutja les persones immigrades, renega de projectes de cooperació internacional o del procés de construcció europea o que imposa coactivament unitats polítiques a minories nacionals; la proliferació d’accions, de discursos i fins i tot algunes lleis suposen un retrocés en els principis democràtics i en els drets fonamentals que han estat difícils conquestes històriques...

Davant d’aquest panorama, nosaltres no ens resignem. Reivindiquem l’acció política com una noble i necessària tasca de servei al bé comú. Volem fer visibles i promoure nous valors i nous estils per una acció política veritablement servidora de les persones, especialment de les que més pateixen, constructora de democràcies de qualitat i promotora de la pau i la solidaritat de la família humana. Vet ací el ferm compromís de Justícia i Pau.