Vés al contingut
Catalunya Religió

(Laura Mor –CR) L'entorn del santuari marià de Núria, patrona del Pirineu català, serà l'escenari del quart curs d'especialització que proposa el Postgrau Significats i Valors Espirituals de la Natura de la Universitat de Girona. És la principal novetat d'una oferta formativa que arriba a la quarta edició i que enguany vol tastar l'alta muntanya.

Els tres cursos d'especialització restants se seguiran impartint com fins ara a tocar del centre geogràfic de Catalunya: a l'entorn del santuari del Miracle. En concret, a la Bassa d'Òria, a les capelles de la Desaparició i de Sant Gabriel, a la Creu de Constantí, a l'espai on fins ara hi havia el Roc de la Mare de Déu –objecte d'un polèmic trasllat–, a més dels camins de pelegrinatge propers.

En el cas de l'estada a la Vall de Núria, els participants s'allotjaran a l'Alberg del Pic de l'Àliga i podran descobrir les coves de Sant Gil i de l'Amadeu, el Bosc de la Mare de Déu, la capella i font de Sant Gil, el Viacrucis monumental i també el camí dels pelegrins.

El Postgrau Significats i Valors Espirituals de la Natura comença el 15 de febrer i s'imparteix en quatre caps de setmana. Tot l'itinerari s'adreça a guies de natura, professionals de l’educació ambiental, professionals de la interpretació del patrimoni natural i cultural, gestors i responsables d'espais naturals protegits, responsables i monitors d’esplai, i professionals de la salut interessats en els efectes terapèutics de la natura, entre d'altres. Els interessats poden matricular-se també de manera independent a algun dels quatre cursos d'especialització que inclou el programa.

Entre l'equip docent hi ha Josep Maria Mallarach –director del postgrau–, que és membre del comitè directiu de la Iniciativa d'Espais Patrimoni Mundial d'Interès Religiós, promoguda pel Centre de Patrimoni Mundial d'UNESCO; el geògraf Josep Gordi –coordinador–, especialitzat en boscos; també hi ha el monjo de Montserrat Ramon Ribera-Mariné; el filòsof Jordi Pigem; l'ambientòleg Jordi Romero-Lengua; el filòleg Roger Canadell; el psicòleg Santi López-Villa; la terapeuta Xènia Ros; el dissenyador, etnògraf i pedagog Josep Mañà; l'especialista en acompanyament espiritual Audrey Barceló; la biòloga i ambientòloga Maria Pellicer; l'especialista en gestió forestal Raül Corominas i el tècnic de muntanya Ricard Fernèndez.

Aquest és el primer curs universitari a Catalunya que aborda els significats i valors de la natura i té com a finalitat fer descobrir el perquè del compromís en aquest àmbit i què implica en l’ètica personal i col·lectiva.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.