Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Galeria d'imatges

(Agrupació Ilerdenca de Pessebristes) L’Agrupació Ilerdenca de Pessebristes i com ja acostuma a fer-ho, s’ha sumat també enguany als actes tradicionals i populars de la Setmana Santa de Lleida obrin les portes de la seva seu ubicada al Peu del Romeu al carrer Major, per tal de que els lleidatans i visitants puguin contemplar la col·lecció de 40 diorames bíblics que acull la capella.

L’exposició, sota el títol genèric de “Calvaris”, es troba ubicada en la primera planta de la capella, i està formada per un conjunt de 40 diorames, obra dels mestres pessebristes i esposos Emili Tordera i Martha Pérez ja traspassada: “La col·lecció encara no l’he acabada, ja que encara tinc previst fer tres diorames més. Ara estava treballant l’escena de quan Maria Magdalena troba a Jesús Ressuscitat, però no l’he pogut acabar a temps”, explica amb certa tristor el seu autor Emili Tordera, afegint que durant aquets any pretén acabar el conjunt.

El visitants que acudeixin durant aquets dies de Setmana Santa al Peu del Romeu, podran contemplar el millor art pessebrista que ens ofereix per ordre cronològic, els passatges més coneguts del relat evangèlic. Comença aquest amb el diorama l’Anunciació i continua amb els dedicats al naixement de Jesús a Betlem i la infància a Nazaret, propis del temps de Nadal, prosseguint el relat amb la vida pública i finalitzant amb les escenes de la Passió, Mort i Resurrecció, propis del temps de la Quaresma i de la Setmana Santa.

De tot el conjunt, gairebé la meitat dels diorames exposats una vintena, evoquen les escenes més conegudes i adients a les commemoracions d’aquest dies de Setmana Santa. Entre altres, cal destacar les escenes de l’entrada triomfal de Jesús a Jerusalem, el lavatori els peus als apòstols, el Sant Sopar, la oració a l’Hort de les Oliveres, Pilat rentant-se les mans, Jesús en el pretori, el despullament de Jesús, la condemna, la flagel·lació, el camí del Calvari, les tres caigudes, la Crucifixió, el davallament de la Creu per cloure amb la Resurrecció, a l’espera del diorama de la Pentecosta que el seu autor té en els seves previsions.

L’exposició “Calvaris” que ja va obrir les seves portes el “Divendres de Dolors”, es podrà visitar totes les tardes de 6 a 8’30 fins el dia de “La Mona”.