Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Per saber-ne més

(Fundación Edelvives) En atreviríem a escriure un nou episodi del llibre dels Fets dels Apòstols? Aquesta és la proposta que fa la Fundació Edelvives a aquelles persones que viuen la vocació educativa en clau cristiana. El projecte + H29, el darrer capítol del llibre és el 28, consisteix en prendre consciència i atrevir-se a experimentar en carn pròpia l’activitat educativa des de la fe cristiana.  

Per a aquesta experiència els autors proposen un camí en tres etapes. Un camí de renovació i d'entusiasme, una proposta de creixement personal, professional i de fe. El curs + H29 consta de tres mòduls que es cursen en línia. Dels tres mòduls, el primer és de caràcter kerigmàtic i de presa de consciència, per part del docent, de la seva identitat cristiana i de la seva missió com a docent i evangelitzador. Els altres dos mòduls són de caràcter pràctic, en què es proporcionen eines per al lideratge evangelitzador del professor cristià, per promoure la seva capacitat comunicativa (amb alumnes, pares i companys), dotant-li, finalment, d'eines per exercir amb eficàcia l'art de acompanyar els alumnes.

Son molts els docents que viuen la seva tasca professional en clau missional, però també aquells que creuen que tenen la seva experiència espiritual “abandonada” malgrat mantenen els valors, cultura i manera de viure en relació a l’Evangeli.

L’element afegit que representa la fe en el camp de la docència és l'experiència de la vida docent com a missió (més enllà de el fet que és un treball), el protagonisme de viure cristianament com a líder, com a autor de la història personal i comunitària (i no com a mer actor de la mateixa ), noves formes de comunicar-me i aprendre noves dimensions de l'educació com són l'acompanyament i l'evangelització.