Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Monestir de Poblet) Tres-centes persones han assistit aquesta nit al concert solidari organitzat al monestir de Poblet el dia en què es compleix un mes exacte des que una riuada va causar importants danys personals i materials a la comarca de la Conca de Barberà. El president de la Generalitat, Joaquim Torra, i la delegada del Govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, han estat presents en l’esdeveniment, acompanyant els alcaldes de la zona i representants d’empreses i institucions que s’han sumat a la iniciativa. El concert l’han protagonitzat la soprano Marta Mathéu i l’organista Juan de la Rubia, que han interpretat obres de Bach, Wagner, Mendelssohn i Brahms. L’acte ha començat amb un minut de silenci en record a les víctimes mortals de les pluges.

La recaptació per la venda anticipada d’entrades ha superat els 2.500€. A aquesta xifra, encara provisional, s’afegiran les aportacions de les persones que han adquirit les localitats directament en arribar al concert, així com els donatius fets en acabar aquest. A més, s’hi sumaran els 25.000€ que CaixaBank s’ha compromès a donar a través de l’Obra Social La Caixa, amb l’objectiu que es destinin a projectes de reconstrucció als municipis afectats.

Per la seva banda, la plataforma Riuada Solidària ha començat també avui tot un cap de setmana d’activitats lúdiques i culturals amb què es persegueix aquest mateix objectiu. El detall d’aquestes iniciatives es pot consultar íntegrament a riuadasolidaria.cat.