Vés al contingut
Catalunya Religió
montserrat-aiguat
Fotografia: Bombers.

ACN/ CR La forta pluja a Montserrat ha provocat a primera hora d'aquesta tarda una important esllavissada d'aigua, pedres i branques prop de l'hotel del recinte de l'abadia. L'avís ha tingut lloc a les 13:57 h, i fins al lloc dels fets s'hi han desplaçat dues dotacions dels Bombers de la Generalitat, que no han detectat, en la seva primera valoració, cap afectació estructural als edificis.

En un tuit, els Bombers han explicat que la forta tempesta d'aquest divendres ha arrossegat aigua, pedres i branques. Tot i que no hi ha hagut cap ferit ni cap afectació, preventivament, s'ha evacuat l'hotel Abat Cisneros que és l'edifici que es troba tot just davant l'incident. L'esllavissada també ha tallat la carretera local BP-1103. Segons el Meteocat, en mitja hora han caigut prop de 30 litres d'aigua per metre quadrat.

https://twitter.com/bomberscat/status/1667163111718019072?s=20

Des del Monestir de Montserrat informen que una forta torrentada, que ha acumulat més de 30 litres en menys de mitja hora, ha obligat a desallotjar una part de l’hotel Abat Cisneros de Montserrat, i el saló de pedra del restaurant. Unes cent persones han abandonat l’edifici per precaució i una estona més tard que acabés el fort xàfec han tornat a les habitacions i al menjador. No hi ha hagut cap víctima personal ni s’ha produït cap afectació a l’estructura de l’hotel. Les imatges de l’aigua que ha caigut pel torrent de Sant Salvador, per això, eren espectaculars.

Per protocol, des del departament de seguretat de Montserrat s’ha activat el 112 i quan han arribat els bombers de la Generalitat han comprovat que no hi havia cap afectació. Únicament fang i pedra, sobretot a la plaça de l’Abat Oliba i a la plaça de la Creu, a la falda del Torrent de Santa Maria. Cremallera i Aeri de Montserrat no han quedat afectats i funcionen amb normalitat. També la carretera, que no ha patit en cap moment.

En aquests moments, geòlegs de la Generalitat estan inspeccionant la zona de la paret del Torrent de Sant Salvador, que per protocol han de fer en casos de fortes pluges.

Precisament, aquest 10 de juny es compleixen 23 anys dels grans aiguats de Montserrat que van causar la mort de cinc persones.

Temàtica
Territori
Institucions

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Imatge
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.