Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Arquebisbat de Tarragona) Del 4 al 13 de setembre s’ha celebrat al Vaticà el Curs anual de formació per a nous bisbes. Hi han assistit un total de 105 bisbes d’arreu del món entre els quals el l'arquebisbe de Tarragona, Joan Planellas.

En aquest curs, organitzat per la Congregació per als bisbes i la Congregació per a les Esglésies Orientals, han participat els prelats que han rebut l’ordenació episcopal en el darrer any. Amb el tema "Pastors d’una Església sinodal" són cinc els bisbes d’arreu l’estat que hi han assistit: els bisbes d’Àvila i Guadix, i els bisbes auxiliars de Múrcia i Bilbao, a més de Planellas.

Aquest passat dijous 12 de setembre, com a acte de cloenda d’aquest pelegrinatge a Roma, el papa Francesc ha rebut en audiència els bisbes participants a la Sala Clementina del Palau Apostòlic Vaticà. Francesc els ha parlat de la proximitat de Déu com a font del ministeri del bisbe. "Aquesta proximitat no es pot comunicar sense tenir-ne experiència, sense deixar-se contagiar per la seva tendresa. Cada dia, sense estalviar temps, hem d’estar davant Jesús, dur-li les persones, situacions, com canals sempre oberts entre Ell i el nostre poble", ha expressat.

També ha manifestat que com a bisbes han de proclamar amb la seva vida una mesura de vida diferent a la del món: la mesura d’un amor sense mesura, que no mira la seva pròpia utilitat i la dels seus propis interessos sinó que mira l’horitzó il·limitat de la misericòrdia de Déu. Finalment, el papa Francesc els ha demanat que reservin la proximitat més gran als seus preveres. "El prevere és el pròxim més proper al bisbe. […] Doneu-los les gràcies i encoratgeu-los en el meu nom".