Vés al contingut
Catalunya Religió
Galeria d'imatges

(Arquebisbat de Tarragona) La comunitat ortodoxa romanesa a Tarragona ha celebrat aquest diumenge 6 de desembre la festa de Sant Nicolau de Bari a la capella del Col·legi de Sant Pau Apòstol de Tarragona. I l’arquebisbe de Tarragona, Joan Planellas, ha participat de la litúrgia d’aquesta comunitat en un dia ben significatiu: Sant Nicolau és el patró dels infants en el culte ortodox romanès.

Planellas va recordar els orígens d’aquest sant nascut a Patara, actualment dins el territori de Turquia, el qual, ja des d’infant, va destacar pel seu caràcter piadós i generós. Al morir els seus pares va repartir la seva fortuna entre els pobres i se’n va anar a viure a Myra, Turquia, on va ser consagrat bisbe. Sant Nicolau va morir en aquesta mateixa ciutat el dia 6 de desembre de l’any 343 però les seves despulles reposen a la ciutat portuària italiana de Bari, lloc on van ser portades després de la conquesta musulmana. “Després de la seva mort es va convertir en el primer sant, no màrtir, amb una especial devoció tant a l’Orient com a l’Occident. Que el seu testimoni de santedat ens ajudi a donar un bon exemple als nostres infants”, va expressar l’arquebisbe.

Símbol de la relació fraterna

Per la seva part, el rector de la parròquia ortodoxa romanesa dels Sants Calínic i Fructuós de Tarragona, el pare Vasile Baltaretu, va manifestar el seu agraïment vers la presència de l’arquebisbe Joan en aquest dia tan especial per a ells. “La seva visita és per a nosaltres un símbol de la relació fraterna que mantenim. Sense el seu recolzament, la nostra comunitat ortodoxa romanesa no podria existir”, va dir. Com a mostra d’aquest sentit agraïment, Vasile va lliurar a Planellas una icona de Sant Nicolau realitzada segons la iconografia típica ortodoxa de Grècia i, com a primat, una creu pectoral ortodoxa segons l’estil romanès que és la creu que porten els sacerdots ortodoxos romanesos arreu de Catalunya.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.