Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(CR) L’associació dels Amics de l’Ermita de la Mare de Déu de la Riera celebra enguany 10 anys de vida i s’han proposat fer-ho complint un dels seus principals objectius: donar a conèixer aquesta joia modernista ubicada a les Borges del Camp.

Per tal de difondre aquesta obra de Francesc Berenguer, amic íntim i deixeble d'Antoni Gaudí, els Amics de l’Ermita han proposat incloure el temple en les ‘Petites històries’. Aquesta emblemàtica col·lecció de l’Editorial Mediterrània explica amb il·lustracions de Pilarín Bayés contes escrits per diversos experts que tracten sobre personatges, artistes, poblacions, festes populars o monuments. Una sèrie per llegir en família i descobrir la cultura i tradició catalana.

Finançament col·lectiu

Per tal de fer front als costos d’edició del llibre, que ascendeixen fins a pràcticament 12.000 euros, l’associació ha organitzat la venda de participacions en la loteria de Nadal. Amb els beneficis obtinguts d’aquesta iniciativa, l’entitat preveu cobrir un terç de la despesa, gràcies al suport de totes aquelles persones afins que hi vulguin col·laborar.

L’edició d’aquesta ‘Petita Història’ compta també amb el suport de l’Ajuntament i el grup de colònies de les Borges, que han cofinançat el primer dels tres pagaments en que fraccionaran la producció.

El darrer pagament, afirmen des de l’associació, es vol cobrir amb les aportacions econòmics que “estiguin disposades a col·laborar amb aquest projecte”.

Sobre la col·lecció de les 'Petites Històries'

El 1983 Pilarín Bayés va il·lustrar la primera Petita història, sobre Salvador Dalí. Des d'aleshores escriptors, artistes, ciutats, entitats i tradicions, entre d'altres, han estat protagonistes d'una col·lecció amb més de 330 títols, alguns traduïts fins a nou idiomes i amb milions de lectors, sempre editats per Editorial Mediterrània.

Escrites de manera rigorosa i amb il·lustracions molt detallistes i documentades de Pilarin Bayés, les Petites Històries han esdevingut la col·lecció de llibres de cultura per a infants més extensa a Catalunya. Els seus contes permeten explicar d'una manera amena als més petits de casa nostra i d'arreu del món qui som, com som i d'on venim.