Vés al contingut
Catalunya Religió

(Abadia de Montserrat) El proper diumenge 22 de desembre, el Pessebre Vivent de Sant Feliu de Llobregat es trasllada a Montserrat. La Plaça de Santa Maria acollirà una doble representació, amb les escenes principals del naixement de Jesús, a les 12h i a les 16h. Aquest espectacle, que consta de deu escenes que recullen el text principalment del Nou Testament, estarà interpretat per actors i actrius de diferents generacions.

El Pessebre Vivent de Sant Feliu de Llobregat, que està organitzat per l’Associació Cultural Calaix de Sastre, compleix enguany tretze anys. Es representa habitualment al Palau Falguera de Sant Feliu, entre les sales nobles i les terrasses, decorades convenientment, amb efectes de llum i música; és l’únic pessebre vivent de Catalunya que es fa en un pis. Des de 2011, aquest pessebre vivent forma part de la Coordinadora de Pessebres Vivents de Catalunya, i el 2018 va ser membre fundador de la Federació de Pessebres Vivents de Catalunya.

La iniciativa de portar un pessebre vivent al Santuari de Santa Maria de Montserrat ha estat del rector, Joan M. Mayol, que considera que les imatges populars de la tradició dels pessebres vivents “és una bona demostració de la inculturació de la fe al nostre país”. “Aquestes representacions populars esdevenen –afirma el rector del Santuari de Montserrat-, gràcies a les diferents generacions que les configuren, un espai natural de cohesió social. El seu missatge espiritual de pau i d’acolliment en fan un instrument amable de diàleg entre l’Evangeli i la cultura”.

L’any 2016, com a acte de cloenda del centenari de l’obra Els pastorets o l'adveniment de l'Infant

Jesús, de Josep M. Folch i Torres, es va fer la representació d’una escena dels “Pastorets” a Montserrat, juntament amb un taller de pessebres. Aquesta serà la primera vegada que el Santuari de Santa Maria compti amb un tast de pessebre vivent, que s’espera que tingui una bona acollida entre els pelegrins i visitants, i una continuïtat des de la Federació de Pessebres Vivents de Catalunya.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.