Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Maristes) Aquest dijous ha començat a Notre Dame de l’Hermitage el Capítol provincial de la Província L’Hermitage. Un capítol, d’acord amb les Constitucions maristes, “és una assemblea representativa de tota la Província i expressa la participació de tots els Germans en el Govern”. Aquesta vegada, hi participen 49 germans de tota la Província i un grup de quatre laics i laiques convidats, acompanyats del germà Superior general, Ernesto Sánchez, i dos consellers generals, Ben Consigli i João Carlos do Prado.

Aquesta vegada, el 6è Capítol de la Província fa la recepció de les recomanacions del Fòrum provincial per tal que a partir d’aquestes recomanacions els capitulars facin suggeriments al Consell provincial.

Segons el Germà Provincial, Pere Ferré, “el Capítol és un moment important perquè marca les orientacions que volem prioritzar durant els propers tres anys i escull l’equip (Consell provincial) que acompanyarà el G. Provincial en l’animació i el govern. Personalment, l’encaro amb confiança i agraït pel treball de preparació fet al llarg de l’any amb la dinàmica del Fòrum provincial. Espero que el visquem amb obertura de cor per respondre adequadament als reptes de la vida i la missió de la Província”. 

Per la seva part, el participant més jove al Capítol, Dani Farràs, laic i membre de l’equip de Pastoral de la Fundació Champagnat, agraeix d’aquesta manera l’oportunitat de ser a l’Hermitage:“En participar de les formacions de SED per marxar a Medellín fa un parell d’estius vaig prendre consciència de la importància d’acceptar les invitacions a casa d’algú, deixar-se acollir i agrair l’hospitalitat. Quan el germà Pere em va oferir participar d’una part del Capítol provincial em va fer molta il·lusió, i així li ho vaig expressar. La participació i veu de la família marista al complet (laicat, germans, personal contractat, voluntariat, infants i joves) en els diferents estrats de la província sembla una quimera però el procés del Fòrum provincial ha ofert un camí de transparència i corresponsabilitat inèdit que, espero, servirà de far en el futur dels Maristes de Champagnat. Si penso en què n’espero, penso en el diàleg i els acords del Concili Vaticà II... i en les tres violes!”

El Capítol Provincial a Notre Dame de l'Hermitage s’acabarà el dilluns 22 de juliol.