Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Jesuites) El General de la Companyia de Jesús ha aprovat el nomenament de Pere Borràs Duran com a nou instructor de la Tercera Provació a Salamanca. Borràs assumirà aquest important servei a partir del curs 2020-21.

La tercera provació és l'etapa final de la formació del jesuïta i suposa la preparació per la incorporació final d'aquest al cos de la Companyia de Jesús. Se l'anomena "tercera provació" per distingir-la del període de proves i examen anterior al noviciat i del mateix noviciat. La tercera provació es coneix com "l'escola de cor" o "l'escola dels afectes", que significa un període de reflexió i pregària en un ambient més espiritual i pastoral, en contraposició a el dels estudis, que exigeixen pensament crític, investigació i raonament.

Llicenciat en teologia i pedagogia, Pere Borràs va néixer a Barcelona el 1948. Va ingressar a la Companyia de Jesús el 1965, ordenat sacerdot el 1976 i va fer els últims vots el 1977. Ha treballat molts anys amb diferents responsabilitats en l'àmbit de la pastoral juvenil i ha estat promotor vocacional (1989-1996), mestre de novicis (1997-2001 a Saragossa), Provincial de l'extinta província tarraconense (2001-2007), director de la Col·lecció EIDES (2008-2014) i delegat de l'antiga PAL de Besòs (2015-2019).

Com indicava el General en la seva carta d'aprovació, "avalen aquest nomenament les seves qualitats humanes i espirituals, la seva experiència de govern com orovincial i superior, i el seu bon coneixement de la Companyia i de l'espiritualitat ignasiana".

Actualment, Pere Borràs és el superior de la comunitat del Clot, a Barcelona, i treballa com a consiliari general de la Fundació Jesuïtes Educació, del Col·legi Jesuïtes el Clot i de la Comunitat Cristiana Sant Pere Claver.