Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Consell General de Germandats i Confraries de Barcelona) El proper dissabte 21 de setembre el Monestir de Montserrat acollirà per primera vegada als ‘4 sinpecado’, les insígnies pròpies de les germandats rocieres de Catalunya. A les germandats de “Nuestra Señora del Rocío” de Barcelona, Cornellà de Llobregat, Sabadell i de la Comarca del Garraf, s’hi afegirà la Germandat matriu d’Almonte, representada pel seu president, el coro rociero, i l’Escola de Tamborileros de Almonte.

L’activitat, organitzada pel Consell General de Germandats i Confraries de Barcelona i la Fundació Andacat, vol ver un homenatge a les germandats que, any rere any, peregrinen des de Catalunya fins a la “Romería del Rocío” (Huelva). L’acte inclourà una ‘Misa Rociera’ presidida pel Cardenal de Barcelona, Juan-Josep Omella. L’ofici solemne serà acompanyat pels cants del Coro Rociero i els Tamborileros de la Germandat Matriu de Almonte.

A la trobada també s’hi afegirà la representació institucional de la pontificia real i il·lustre Germandat Matriu de ‘Nuestra Señora del Rocío’ de Almonte, encapçalada pel seu president i el seu tresorer. Tanmateix, hi haurà la presència de les Germandats Filials Catalanes, així com de la Germandat Matriu, precisament enguany, en què se celebra el “Centenari de la Coronació de la Verge”.

La participació en la jornada és gratuïta, i hi estan convidades totes les Germandats i Grups Rocieros d’arreu de Catalunya que es vulguin afegir a la celebració, que tindrà lloc a les places de l’Abadia de Montserrat.

A més, la Fundació Andacat ha pactat una acció de col·laboració amb Càritas Diocesana de Sant Feliu de Llobregat per ajudar en la tasca que exerceixen d’assistir a les persones amb dificultats, en risc de pobresa i d’exclusió social.

Per assolir aquest darrer objectiu, s’habilitarà un espai perquè tant els membres de les germandats com els assistents a l’acte en general puguin fer donacions de material i productes bàsics d’higiene personal, per contribuir a què les persones amb necessitats puguin tenir una vida digna.

La importància de las germandats a Catalunya

Per al president de la Fundació Andacat, Paco Flores, “amb aquest acte es reconeix la importància que té en tots els àmbits aquesta peregrinació on la fe i la tradició es donen de la mà, al mateix temps que també es reconeix el treball i la complexitat que suposa per a aquestes germandats que no faltin a la seva cita anual, des de Catalunya’”.

Per a Flores, “és important posar en comú i promocionar les tradicions típiques de dos pobles agermanats i de dos patrones com és la Moreneta a Catalunya, i la Verge del Rocío a Alamonte.