Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Bisbat d'Urgell) Els 29 pelegrins d'Urgell van tornar de Terra Santa divendres passat després d'haver recorregut els indrets més remarcables vinculats amb la vida de la Sagrada Família i de Jesucrist, amb el guiatge de Ramon Sàrries, arxiprest de les Valls d'Andorra.

La darrera celebració eucarística es va compartir a la capella del Calvari, a l'església- basílica del sant Sepulcre, en un indret de gran simbolisme i enmig de l'emoció dels pelegrins. Havien recorregut des de Natzaret, passant de Betlem, Cesarea, Abu Gosh, les fonts del Jordà i el lloc de bateig de Jesús. Alguns indrets foren especialment emocionants, ja que els pelegrins van poder fer la renovació de les promeses del baptisme i del matrimoni. El pelegrinatge organitzat per la diòcesi d'Urgell sota el guiatge de Sàrries enguany ha complert 35 anys, mantingut amb constància, malgrat les dificultats polítiques que s'han produït al llarg d'aquest temps.

Als pelegrins els va rebre Artemio Vítores, franciscà de la Custodia dels Franciscans a Terra Santa, que a l'església de la Nativitat, a Betlem, els va explicar el clima e n el qual han hagut de treballar els franciscans i les dificultats que s'han superat en els anys de custòdia dels Llocs Sants, espurnejat d'anècdotes personals. Els pelegrins van conèixer el lloc del naixement de Jesús, també el de la seva crucifixió i l'espai del Sant Sepulcre, que avui es venera en forma de capella, dins l'edificació de la gran església que l'acull. Van poder pregar i celebrar la missa, presidida per Sàrries cada dia en un indret diferent, i també van poder copsar el clima en què viuen els cristians a Terra Santa.