Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(CR/Justícia i Pau) La Jornada Mundial de la Pau, que se celebra cada any l'1 de gener, compta enguany a Barcelona amb una Marxa conjunta convocada per la Comunitat de Sant'Egidio i Justícia Pau amb el lema 'Pau arreu de la Terra'. La marxa s'iniciarà abans de l'Eucaristia del mateix dia 1 a la catedral de Barcelona, que serà presidida pel bisbe auxiliar de Barcelona, Sergi Gordo.  

La Jornada Mundial de la Pau es va celebrar per primera vegada l'any 1968 i aquest 2020 té com a lema 'La Pau com a camí d'esperança: diàleg, reconciliació i conversió ecològica'. Amb aquesta jornada que els cristians celebren anualment es convida a tothom a pregar per la pau, a reflexionar sobre els problemes que la dificulten i a comprometre's més fermament en favor d'un món més just i en pau.

La marxa, convocada per la comunitat de Sant'Egidio i Justícia i Pau, s’iniciarà a les 11.30 h del matí, a Plaça Catalunya i acabarà a la Plaça de la Catedral amb un acte simbòlic i de pregària per les víctimes de tots els conflictes armats en el món.

El missatge que enguany el papa Francesc adreça per la celebració d’aquesta 53a Jornada Mundial de la Pau apel·la a tenir una “mirada nova sobre la vida”: Transformant les relacions que tenim “amb els nostres germans i germanes, amb els altres éssers vius, amb la creació en la seva varietat tan rica, amb el Creador que és l’origen de tota vida”. També apel·la a l’escolta mútua, la qual apunta que pot fer créixer el coneixement i l’estima pels altres fins al punt de “reconèixer en l’enemic el rostre d’un germà”.