Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Universitat Ramon Llull) El Patronat de la Universitat Ramon Llull (URL) va aprovar ahir per unanimitat l’ampliació del nomenament de Josep Maria Garrell i Guiu com a rector de la URL per un tercer mandat de dos anys. El nomenament s’estendrà al període comprès entre l’1 d’octubre de 2020 i el 30 de setembre de 2022.

D’aquesta manera, Josep Maria Garrell, enginyer informàtic per la UPC i doctor enginyer en Electrònica per la URL, serà renovat per segona vegada com a rector de la Universitat, càrrec que ocupa des de l’octubre de 2012, i en el qual va ser reelegit l’octubre de 2016.

Josep Maria Garrell va ocupar el càrrec de vicerector de Recerca i Innovació (2002-2010), de secretari general (2006-2012) i de vicerector de Política Universitària (2010-2012). En l’actualitat és vocal del Comitè Permanent de la Conferència de Rectors de les Universitats Espanyoles (CRUE) i és membre del Board (Consell Directiu) de l’European University Association (EUA).

El president del Patronat, Josep Martínez-Rovira, va destacar que en un entorn d’incertesa política, econòmica i social com l’actual, “la renovació del rector és una magnífica notícia”. En la seva intervenció, el president va subratllar que “el profund coneixement que l’actual rector té de les institucions federades de la Universitat, i la seva vinculació als organismes universitaris tant nacionals com internacionals, el fan imprescindible en aquests moments”. Així mateix, el president va destacar el compromís del rector Garrell amb la Universitat i la seva experiència en el sector de l’educació superior i la recerca. Finalment, Martínez-Rovira va expressar que “la visió i la capacitat de gestió del rector el fan mereixedor d’aquesta nova renovació”, a qui va agrair la seva acceptació del càrrec.

Durant la reunió, el rector Garrell va agrair la confiança que el Patronat ha dipositat en la seva persona, i va expressar la il·lusió d’abordar aquest tercer mandat amb tots els reptes que se’n deriven. Així mateix va subratllar la dificultat que el món universitari està vivint com a conseqüència de la pandèmia de la Covid-19 i que ha provocat una adaptació d’emergència de tota l’activitat universitària a la nova realitat i a les seves necessitats. En aquest sentit, el rector va destacar que aquesta crisi també provocarà canvis positius i transformacions de la universitat, i accelerarà processos que permetin adaptar-se als nous temps. El rector va finalitzar el seu parlament agraint l’esforç que està fent tota la comunitat universitària per tal de seguir garantint amb les millors condicions un servei a la societat.