Vés al contingut
Catalunya Religió

(Laura Mor –CR) Si alguna cosa atorga identitat a l'escola cristiana és la pastoral. La Fundació Escola Cristiana de Catalunya la descriu com “l'eix vertebrador de l'acció educativa” de les seves escoles. Amb aquesta carta de presentació, l'Escola de Pastoral Educativa engega al setembre la desena edició del Títol d’Expert en Pastoral Educativa. El termini d'inscripcions finalitza el 8 de setembre.

La formació té per objectiu fornir els centres educatius de “veritables departaments de pastoral amb professionals vocacionals, però també tècnicament preparats i formats”. Vocació i desig; però també professionalitat i recursos. La coordinada del postgrau, Rosa Maria Piqué, destaca que el curs té un espai setmanal de pregària que prepara cada participant. No és anecdòtic, sinó que parla del grau de compromís en la vivència i la transmissió de la fe: “Es manifesta en diferents estils personals, amarats d'experiències escolars”, diu.

Es tracta d'una dinàmica que “dona un ampli ventall de possibilitats, creativitat i adaptabilitat”. Però se n'ofereixen de molt variades: exposicions, treballs en grup, estudi i lectura personal, realització d'un projecte, àmbits de debat i accions d'avaluació, entre d'altres. També es realitzen diferents sortides de treball: a l'escola SAFA, a la Cova de Manresa, al Monestir de Montserrat (on es visita l'Escolania), al Monestir de Sant Cugat, a Migra Studium i a l'escola Labouré de la Fundació d'Escoles Vivencianes.

“Una complicitat manifesta”

Piqué és cap de l’àrea sòcio-educativa i de l'àrea pastoral de la FECC i subratlla el bon clima de treball generat: “Entre els participants s'estableix una complicitat manifesta”. Parla de professionals que s'impliquen de manera personal en la feina que fan. El sentit de pertinença a l'Escola de Pastoral, assegura, continua un cop finalitzat el curs.

Les sessions tenen un caire eminentment presencial (el postgrau s'imparteixen a la seu de la Fundació, al carrer dels Àngels), però també hi ha un volum de feina que es resol a distància (amb la realització de treballs i d'un projecte).

Més d'una quarantena de formadors han intervingut al llarg d'aquests deu anys en el postgrau. S'hi troben perfils de trajectòria consolidada en la pastoral escolar, també gent de parròquia i d'acció social, professionals del món de la teologia, de la gestió escolar i especialistes en l'educació de la interioritat i una bona colla de religiosos.

El primer curs es va oferir per primera vegada el curs 2007-2008 i a data d'avui suma uns cent trenta participants.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.