Vés al contingut
Catalunya Religió dc. 7/03/2018

(Pastoral obrera) Pastoral Obrera ha publicat un manifest amb motiu de la vaga del Dia Internacional de la Dona del pròxim 8 de març. A continuació hi teniu una rèplica del text: 

"El 8 de març és un símbol per a les dones de tot el món. Tot i haver acomplert, fa deu anys, el primer centenari dels tràgics fets que recorden aquest dia, encara existeixen moltes discriminacions per esborrar definitivament, per caminar cap a una societat amb igualtat d'oportunitats.

La situació de la dona treballadora encara és molt lluny de la igualtat d'oportunitats respecte als homes. Hi ha moltes precarietats que es fonamenten en un model de societat molt ben après i interioritzat, on els homes i les dones tenen uns rols definits, que costen de canviar. La situació s'agreuja si som dones i som joves, i també si, a més, som immigrants.
Volem posar de manifest el valor de tota persona, especialment de la dona per totes aquestes situacions que encara vivim. Cap de nosaltres no pot ser menyspreada, ni pot ser tractada socialment com a un objecte de consum o mà d'obra barata.
Des de la nostra condició de treballadores i treballadors cristians i cristianes, seguidors del Crist, ens comprometem a treballar en aquesta línia per la justícia i l’amor entre els éssers humans ja que Déu va crear l’home i la dona a la seva imatge i semblança i, per tant, en la igualtat.
En, i des dels nostres moviments continuem treballant, transmetent, lluitant i comprometent-nos a unir els nostres esforços, junt amb tantíssimes persones que defensen la igualtat entre els éssers

Des de la Pastoral Obrera us convidem a que, en la mida del possible, intentem que aquest 8 de març es visibilitzi aquesta feina que diàriament realitzem les dones però que lamentablement no és valorada:
A nivell laboral hi ha convocada una aturada de dues hores, equivalent a les hores de més que treballem les dones. Animeu-vos a fer-ho amb altres companyes i companys. I per la vaga de cures, consum i activitat estudiantil organitzem-nos per a que aquell dia sigui una veritable vaga de dones. És evident que hi ha situacions que no permeten fer-ho, si és així, us animem a que aquell dia pengeu un davantal a un lloc ben visible (la finestra, el balcó...).
Sumar-nos a la vaga és també manifestar la nostra solidaritat amb les dones que pateixen injustícia i proclamem el nostre compromís en la transformació del món, per fer real el Regne de Déu; una societat lliure, justa i pacífica a l’estil de Jesús de Natzaret". 

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Imatge
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.