Vés al contingut
Catalunya Religió

(GTER) Representants de les diferents confessions religioses de casa nostra reconeixen al pastor baptista David Muniesa per la seva trajectòria a favor de l'ecumenisme i de les relacions interreligioses. El Grup de Treball Estable de les Religions (GTER) atorgarà a Muniesa el III Premi en Convivència i Diàleg Interreligiós, en un acte que tindrà lloc aquest dilluns a la tarda, al Palau Macaya de Barcelona.

En l'acte intervindran el director General d'Afers Religiosos, Enric Vendrell, el comissionat d’Afers Religiosos de l'Ajuntament de Barcelona, Ignasi Garcia Clavel, així com persones de diferents religions properes a David Muniesa. El seu reconeixement s’ha deliberat per unanimitat per totes les religions que conformen el GTER: jueus, protestants, musulmans, catòlics i ortodoxos.

Anteriors guardonats

El premi neix de la necessitat d’implicar la societat en el reconeixement d’aquelles iniciatives dutes a terme per persones, entitats o institucions, dins de l’àmbit religiós o interreligiós, que fomenten el respecte, la llibertat de pensament i la cultura de pau basada en la trobada i la convivència.

El primer premi en Convivència i Diàleg Interreligiós va ser atorgat el febrer del 2008 a l’entitat Stella Maris, la Delegació Diocesana de l’Apostolat del Mar, com a reconeixement per la seva trajectòria històrica i pionera a favor de l’acolliment del viatger i del nouvingut. La segona edició, l'any 2010, va reconèixer la trajectòria i el treball en el diàleg de les religions del caputxí Joan Botam.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.