Vés al contingut
Catalunya Religió ds. 14/01/2023
passio-cervera-presentacio-cartell
Fotografia: La Passió de Cervera.
Galeria d'imatges

LA PASSIÓ DE CERVERA S’acosta una nova temporada de representacions de La Passió de Cervera i, a poc a poc, es donen a conèixer diverses novetats per les funcions d’aquest 2023. Una de les novetats ha estat la presentació del cartell que s'ha fet aquest diumenge 8 de gener. 

El nou cartell pretén fer una mirada moderna a l’obra i on destaquen els seus elements simbòlics. Per aquest motiu, sobre cada una de les lletres, s’hi insereix un element iconogràfic d’escenes que surten a l’obra (el calze, la creu, la corona d’espines, etc).

La dissenyadora cerverina Anna Domenjó ha estat l'encarregada de realitzar el cartell. L’artista argumenta que ha escollit uns tons i colors que volen fer referència a la vida. Amb l’ús del color vermell simbolitza la sang, i, la tonalitat lilosa es refereix al vi del Sant Sopar. A la vegada, aquests dos tons s’uneixen en algunes parts simbolitzant la comunió. La tonalitat marronosa del fons del cartell, fa referència al paper vell, fent patent l’antiguitat d’aquesta representació. Finalment, els elements iconogràfics estan pintats de blanc volent simbolitzar la llum de la resurrecció. L’artista també destaca que ha volgut dissenyar un cartell molt net i visual, amb unes tipografies molt austeres.

Anna Domenjó és Tècnic Superior d’Arts Plàstiques i Disseny en Gràfica Publicitària des de l’any 2OOO. Ha fet nombrosos treballs entre els quals destaquen els realitzats per l’Agència Catalana de Patrimoni, la Xarxa de Museus d’Història i Monuments de Catalunya, el Museu Comarcal de Cervera i també pel Museu de Balaguer, el Festival de Pasqua de Cervera, entre d'altres.

Algunes de les claus d’aquesta temporada

Per aquesta temporada 2023, l'equip de direcció es manté amb la Gemma Palà, el David Mora i la Mariona Dalmases. Aquest equip vol seguir treballant amb el ritme de la representació, fent-la més dinàmica. També estan immersos en una reestructuració general de diverses escenes. A més, hi haurà personatges nous, alguns dels quals ja formaven part de la Passió i han canviat de paper i altres que seran completament nous, a partir del càsting que es va fer el juliol de l’any passat.

D'altra banda, també s’apostarà per una renovació de la il·luminació, amb nous focus i material LED i també nous efectes especials.

La Passió compta en les seves representacions amb un nodrit nombre d’actors i actrius que donen vida als diferents personatges i que, en total, arriba a mobilitzar a més de 300 persones entre equip artístic i tècnic.

La Passió de Cervera, un referent a nivell europeu

Més de cinc-cents anys d'història converteixen a les representacions de la Passió de Cervera en les més multitudinàries i antigues de Catalunya. Donat que el seu origen es remunta a l’any 1477, es converteix així en la Passió més antiga d'Europa. 

Davant la importància històrica i social, l’any 1969, les representacions de La Passió de Cervera es declaren d'interès públic. 

L’èxit ha estat constant de llavors ençà i, malgrat que el text continua essent el mateix, l’escenificació ha sofert innombrables millores i la direcció artística s’ha professionalitzat.

Ja estan disponibles les entrades anticipades per les representacions de La Passió de Cervera del 2023 i es poden adquirir a través del web oficial. Les funcions tindran lloc el 26 de març i 1, 7, 16, 22 i 29 d’abril.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Imatge
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.