Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Per saber-ne més

Enllaços relacionats

(Salesians) Més de 2.000 persones, acompanyades per 224 animadors i 113 salesians i salesianes, participaran en la Pasqua a Casa proposada per la Família Salesiana d'Espanya. En els moments de trobada, els Salesians tenen previst convocar 265 grups en línia.

Per als equips de Pastoral de les dues províncies dels Salesians a Espanya (Salesians SMX, amb seu a Sevilla, i Salesians SSM, amb seu a Madrid), ha suposat un esforç, sobretot, a l'hora del canvi de mentalitat. "No es tracta d'oferir i fer moltes coses, sinó de facilitar eines per viure l'experiència més profunda de la fe: amb temps personals de silenci i pregària, estones per a la reflexió i el compartir en grup, i ofertes variades per celebrar la fe en família ", explica Xabier Camino, coordinador inspectorial d'Animació Vocacional i Missionera en Salesians SSM.

Tots els implicats en la preparació d'aquesta Pasqua a Casa coincideixen que l'organització ha estat bona perquè hi havia un gran interès en poder oferir l'experiència, en no deixar passar el temps pasqual sense celebrar-ho, ni acompanyar-lo, encara que amb una modalitat molt diferent de com es fa habitualment. La resposta ha estat sorprenent. Més de 2.000 participants de tot Espanya, cosa que "és senyal inequívoc que els joves, les famílies i els membres de la Família Salesiana volem celebrar la Pasqua, tot i que enguany ens toqui fer-ho des de les nostres cases", conclouen.

#Pasqua i #PaquaSalesianaACasa

Cada província salesiana d'Espanya ha creat un espai web com a lloc de trobada i per compartir materials preparats com a motivació del dia, moments de formació, oracions, recursos per crear espais de reflexió, dinàmica de grups, vídeos, etc.

#PasquaSalesianaACasa és la proposta de Salesians Maria Auxiliadora (SMX), que ha obert per a això una pàgina web. 435 joves menors de 35 anys i 342 adults s'han sumat a aquesta iniciativa, que comptarà amb el suport de 49 salesians i salesianes i 74 animadors. Per facilitar els moments de reflexió compartida, s'han format 115 grups en línia.

Salesians Santiago el Mayor (SSM), per la seva banda, organitza la #iPasqua, que compta també amb una web pròpia. 576 joves i 258 famílies (unes 730 persones) s'han inscrit com a participants. Estaran acompanyats per 64 salesians i salesianes i 150 animadors. Els moments per a compartir l'experiència es canalitzaran a través de 150 grups en línia.

Compartir esperança i fe

"Preparar aquesta Pasqua ha estat un gran repte; és la primera vegada que ens enfrontem a una trobada d'aquest tipus. Acostumats a organitzar les trobades pasquals en llocs concrets amb equips que ja estan organitzats, això ens ha suposat improvisar i veure de quina manera podem respondre a aquesta necessitat ", afirma Francisco José Pérez, delegat de Pastoral Juvenil a Salesians SMX.

José Luis Villota, delegat de Pastoral Juvenil a Salesians SSM, completa: "Estem vivint un bon moment per estimular la nostra esperança i per sentir-nos vius a costat de el Senyor Jesús, la font de la vida. I això és el que anem a fer aquests dies, sentir-nos vius i acompanyar Jesús en aquest pas. Perquè la Pasqua significa passar de la mort del patiment a una vida nova. Enmig de la tranquil·litat de les nostres cases, volem buscar sentir-nos units, resant junts units en Jesús ".

Cada dia, un vídeo servirà de motivació de la jornada, per després seguir amb la proposta de reflexió i celebració. L'oferta diferència entre temps i materials per a joves d'una banda i per a famílies per un altre. Es comptarà amb l'oferta de celebracions per internet a diferents cases salesianes i també la possibilitat d'oferir celebracions específiques per a la #iPasqua i compartir un espai de pregària, de reflexió, en un mur virtual. Tots els materials estaran disponibles per a qualsevol persona que es vulgui unir a la celebració de la Pasqua a Casa de manera particular.

Podeu veure més propostes pels dies de Setmana Santa aqui: https://www.catalunyareligio.cat/ca/guia-serveis-religiosos-tele-radio-internet.