Vés al contingut
Catalunya Religió

Per saber-ne més

(Arquebisbat de Tarragona) Aquest diumenge VI de Pasqua, dia 17 de maig, se celebra la Pasqua del malalt. Aquesta campanya s’inicia cada any al febrer, en la Memòria de la Mare de Déu de Lourdes, amb la Jornada Mundial del Malalt, i es prolonga fins al mes de maig.

La campanya d’aquest any, que posa de relleu l’acompanyament en la soledat, pot ser un bon moment per agrair a Déu el lliurament generós dels sanitaris i de tots aquells que estan treballant en els serveis essencials, per la tasca dels preveres que atenen als malalts als hospitals i residències i aquells que han hagut d’acomiadar els difunts en la soledat en aquest temps de pandèmia. Per encomanar a tantes persones, col·lectius i institucions que s’han sumat de manera desinteressada a la lluita contra el coronavirus i per tots aquells malalts que han estat contagiats, a aquells que s’estan recuperant i als qui han mort sols a causa de la pandèmia.

En una de les seves Audiències generals, el papa Francesc, referint-se als malalts, va expressar: "Jesús no es va negar mai a curar-los. Mai va passar de llarg, mai va girar la cara cap a un altre costat. I quan un pare o una mare, o fins i tot senzillament persones amigues, li portaven un malalt perquè el toqués i el guarís, no s’entretenia amb altres coses; la guarició estava abans que la llei, inclús una tan sagrada com el repòs del dissabte (cf. Mc 3, 1-6). Els mestres de la llei renyaven Jesús perquè guaria en dissabte, feia el bé en dissabte. Però l’amor de Jesús era donar la salut, fer el bé: i això va sempre en primer lloc" (10 de juny de 2015).

"No ens mancaran persones malaltes de les quals podem i volem tenir cura"

Jordi Sánchez Pellicer, rector de diverses parròquies de l’Alt Camp, és des del mes de febrer de 2010, capellà de l’Hospital Universitari Sant Joan de Reus.

Partint de la seva experiència, també en aquest temps de pandèmia i confinament, i coincidint amb aquesta campanya ha compartit el seu testimoni. "Dissortadament, sembla que no ens manquen ni ens mancaran persones malaltes de les quals podem i volem tenir cura", afirma. "Els pobres i els malalts són amics de Déu i, per tant, són amics nostres. Visquem amb força la seva amistat, oferta i rebuda, donada i compartida".

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.