Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(CR) "Qui ens ajudarà a ser cristians a l'Europa d'avui?". Aquesta és una de les preguntes que la trentena edició del Col·loqui Europeu de Parròquies –CEP– llança als seus participants com a element motivador i reflexiu. I és que del 27 de juliol a l'1 d'agost la ciutat de Lviv, a Ucraïna, serà l'epicentre de l'anàlisi biennal de l'estat de les parròquies.

La trobada, que es realitza cada dos anys en una ciutat europea, ha passat per Catalunya l'any 1967 quan es va celebrar a Barcelona, el 1984 a Tarragona, el 2001 a Girona, i fa dos anys quan va repetir de nou a la capital catalana.

Enguany a Lviv s’hi tractarà el tema: “La diversitat, ens pot unir? Qui ens ajudarà a ser cristians a l’Europa d’avui?”. La trobada s’iniciarà el dissabte 27 a la tarda amb una celebració litúrgica a la catedral de Sant Jordi de Lviv.

En el transcurs del col·loqui els participants podran escoltar tres conferències: “El papa Francesc i la seva visió de l’Església de demà”, a càrrec de Paul Zulehner, catedràtic emèrit de Teologia Pastoral de la Universitat Catòlica de Viena; “La paràbola del fill pròdig”, que serà comentada per la biblista Halia Teslyuk; i “Qui ens ajudarà a ser cristians a l’Europa d’avui?”, pregunta a la qual donarà resposta Mychajlo Dymyd, sacerdot de l’Església catòlica grega ucraïnesa. També s’hi presentaran diferents experiències pastorals relacionades amb la temàtica del col·loqui i hi haurà espais per al treball en grups.

El programa inclou visites a parròquies de la zona i trobades amb els seus responsables. Igualment s’ha previst un programa cultural, en el qual destaca la visita al monestir d’Univ, on es farà una presentació de l’Església i la societat ucraïnesa. S’hi afegeix, amb un caràcter opcional, una visita a la ciutat antiga de Zhovkva i al monestir de Krekhiv.

Els joves seguiran un programa específic per a ells i, a la part final del col·loqui, exposaran les seves conclusions davant tots els participants.