Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Càritas Diocesana de Lleida) La parròquia de Sant Ignasi de Loiola de Lleida obrirà les portes el dia 17 de maig per acollir les persones temporeres que arribin a la ciutat per treballar en la campanya de recollida de fruita. El projecte, resultat de la col·laboració entre tres entitats lleidatanes, Arrels Sant Ignasi, Càritas Diocesana de Lleida i Creu Roja, i amb la participació de la Plataforma Fruita amb Justícia Social, oferirà la possibilitat de pernoctació, a més d’esmorzar, sopar i espais de consigna i dutxes a les persones que s’hi acabin allotjant. La parròquia comptarà amb unes 10 places d’acollida, aproximadament.

Aquesta iniciativa és una resposta d’emergència, que finalitzarà quan es posin en marxa els mecanismes d’acollida que des de l’Ajuntament de Lleida s’oferiran a aquestes persones a partir de l’1 de juny, amb l’obertura del recinte de pavellons de Fira de Lleida. És el segon any consecutiu que es duu a terme aquest projecte, tot i les dificultats afegides que comporta la pandèmia de la Covid-19. Personal tècnic i voluntariat faran possible garantir la cobertura dels drets bàsics d’aquestes persones, tot i estar lluny de la resposta consensuada i integral que reclamem les entitats des de fa anys.

Arrels Sant Ignasi, Càritas Diocesana de Lleida i Creu Roja compten amb l’experiència de treball i coordinació per intentar resoldre la situació d’aquest col·lectiu de la millor manera possible. Fa uns dies es constatava l’arribada d’aquestes persones, no només a la ciutat de Lleida sinó a molts municipis del Baix Segre, i les entitats remarquem la importància que no es tornin a repetir les situacions de vulnerabilitat que es van viure a la primavera i l'estiu de l'any passat, agreujades per la situació sanitària.