Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Galeria d'imatges

(Sant Gregori Taumaturg) La parròquia de Sant Gregori Taumaturg de Barcelona ha acollit la missa en record a mossèn Joan Galtés i Pujol. Va ser rector de la parròquia durant 28 anys i va morir el 30 de juliol a l’edat de 76 anys a conseqüència d’un càncer que no va poder superar. La celebració ha estat aquest diumenge a la una del migdia.

L’actual rector de la parròquia i successor de Galtés, Ramon Octavi, ha presidit la missa que ha concelebrat amb altres sacerdots col·laboradors de la parròquia. L’homilia ha estat a càrrec de Joan Torrent qui va ser company i amic de Galtés des del seminari. Torrent també va ser col·laborador de la parròquia de Sant Gregori Taumaturg quan es va jubilar. En el sermó ha recordat les paraules de Galtés quan li va dir que de tots els molts serveis que havia fet per l’Església, el que més preferia era haver estat rector. Va ser “El que més l’havia omplert interiorment i on hi havia dedicat més les seves capacitats”, ha dit Torrent.

Abans d’acabar l’eucaristia, en nom de la comunitat, ha parlat Eulàlia Carceller amb unes emotives paraules d’agraïment per la gran tasca humana, espiritual i material que Joan Galtés havia realitzat amb la parròquia.

Un comiat de la comunitat

Joan Galtés va ser durant 28 anys el rector de la parròquia de Sant Gregori Taumaturg, responsabilitat que va haver de deixar a causa de la malaltia l’any 2020.

El seu enterrament va ser a la catedral de Barcelona, ja que n’era canonge, a més d’altres responsabilitats diocesanes. Tot i això, la seva parròquia, des d’aquell moment, va voler celebrar una eucaristia en el seu record. El conjunt de la comunitat va demanar esperar a passar les vacances d’estiu per poder reunir al màxim de persones. Finalment la missa s’ha celebrat aquest passat diumenge 17 d’octubre a la una del migdia que era l’hora en que habitualment Galtés presidia l’eucaristia dominical.