Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(CR) L’Associació de Pares i Mares dels Maristes Sants Les Corts dona “el nostre més sincer suport a tots el personal de l'escola i al professorat que dia rere dia vetlla per l’educació dels alumnes”. Així ho han expressat amb un comunicat a les xarxes socials i amb una concentració que es va fer aquest dimarts a la plaça de Sants.

Dilluns al matí l’escola de Sants es va trobar la façana plena de pintades acusant els maristes de pedòfils i encobridors. Juntament amb la presència dels mitjans de comunicació a la porta de l’escola, els pares denuncien que “en cap moment s’han tingut presents els drets i sentiments dels alumnes de l’escola”  i que “nosaltres no som, ni hem de ser, la imatge d’un passat”.

També han anunciat que han fet arribat aquesta queixa al Síndic de Greuges: “defensem els drets dels nostres fills i filles a poder viure l’escola sense veure els seus drets vulnerats mitjançant agressions escrites i l'assetjament dels mitjans de comunicació a les famílies”.

El 2016 les associacions de pares i mares ja havien expressat  diverses vegades el suport a la tasca educativa dels maristes. Ara, l’Associació de Pares i Mares dels Maristes Sants Les Corts condemna de nou “qualsevol acció d'abús i assetjament i esperem que aviat es dicti sentència per els fets ocorreguts fa uns anys al nostre centre”. Recorda que són “molt greus els fets i, com a pares, ens solidaritzem amb les víctimes i les seves famílies”. Però recorden que “actualment més de 1000 famílies portem als nostres fills i filles a aquesta escola i n’estem contents”.

D’altra banda, després de les declaracions de dimarts en el judici contra l'exprofessor del col·legi Maristes Sants-Les Corts Joaquín Benítez, els Maristes van emetre un comunicat denunciat “la seva difamació contra la Institució Marista”. En concret, els Maristes afirmen que “cap director ni cap responsable del col·legi Maristes Sants-Les Corts ni de la Institució Marista va rebre cap queixa sobre conductes impròpies relacionades amb Joaquín Benítez”. I recorden que pel que fa als abusos que es van començar a publicar el 2016 “el primer cas del qual vam tenir constància, el 2011, va ser denunciat a la Fiscalia de Menors”.