Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Claretians) Missatge de Mathew Vattamattam, CMF, Superior General Claretià, en el dia de la Festa del Mont Carmel. 

"El 16 de juliol reviu en nosaltres la sala de Seminari a Vic el 1849, on el nostre fundador i els seus cinc companys es van reunir en oració per a un nou començament. Eren homes, com Claret va escriure, “a qui Déu Nostre Senyor els havia donat el mateix esperit del que jo em sentia animat” (Aut. 489). Ells van posar les flames de foc en els seus cors per “formar una Congregació de Sacerdots que fossin i es diguessin Fills de l’Immaculat Cor de Maria” (Aut. 488). La Congregació va créixer en nombre i va donar la benvinguda a germans, estudiants i diaques i va sortir en missió per tots els continents. Avui som responsables de mantenir cremant el foc del nostre carisma i d’estendre la seva flama allà on siguem.

En el dia de la Fundació, el nostre fundador va prendre el Salm 22.4,” la teva vara i el teu bastó em donen confiança”, per motivar el grup, referint-se a la creu de Crist (bastó) i a la intercessió de Maria (vara). El poder de la creu i la presència acompanyant de Nostra Santíssima Mare són una font de fortalesa per a nosaltres en la nostra vida i missió.

La vida del nostre fundador, i la forma en què va enfrontar-se a les calúmnies i la persecució durant la vida, demostren el coratge que va obtenir d’aquestes “vara i bastó”. Els nostres germans màrtirs van treure forces d’elles en l’hora del seu martiri.

He vist aquesta força en molts Missioners Claretians que van viure temps de malentesos, crisi, falses acusacions i diverses proves de vida, trobant força en la creu de Crist i en la tendra presència acompanyant de la Santa Mare.

En la Festa de la Fundació, convido a tots els Missioners Claretians a prendre temps per mirar en els seus cors de cara a atresorar el foc de l’amor que encén la nostra vida missionera, i a avivar-lo si les cendres tendeixen a cobrir-lo. Mantinguem-nos aferrats a la vara i el bastó que el nostre Fundador va esmentar en el dia de la Fundació, i enfrontem les proves de la vida amb coratge i integritat.

Desitjo una fructífera benedicció a tots els nostres germans que realitzen les seves professions, renovacions de vots, ordenacions i celebracions d’aniversari el 16 de juliol.

Us desitjo a tots una alegre celebració de la Festa del Mont Carmel, el dia de la nostra Fundació."