Vés al contingut
Catalunya Religió dl. 26/03/2012

(Carles Torner -CR) Ens vam conèixer a través de Jordi Sarsanedas, en el anys llargs de col·laboració de tots dos a la revista Serra d’Or, i ha estat una alegría compartir amb ell la memòria i el mestratge sarsanedià: la llengua expressiva, l’edició de qualitat, la voluntat de país. El Pare Massot és l’ànima de Publicacions de l’Abadia de Montserrat, i la revista Qüestions de Vida Cristiana ha trobat des de fa molts anys, gràcies a ell i el seu equip, la capacitat d’acostar a molts lectors els interrogants que es planteja el cristianisme en la societat plural d’avui. Des de la redacció de la revista ens congratulem del Premi d’Honor de les Lletres Catalanes a Josep Massot i Muntaner!

La seva tasca com a investigador i com a director de les PAM el situa en aquesta cruïlla tan montserratina que formen l’Església, la cultura catalana estudiada en tots els seus vessants i una visió de Catalunya arrelada en els segles i amb projecció de futur. És un signe dels temps que aquest mallorquí (que ha publicat incansablement sobre filología, historia i cultura popular de Mallorca) rebi el Premi d’Honor de les Lletres Catalanes l’endemà de la manifestació a Palma en protesta contra l’agressió a la llengua del govern balear del PP. Un signe ben fácil de llegir: l’agressió s’estavellarà contra la roca del treball pacient, el rigor en l’estudi, la xarxa de complicitats ben travades i l’embranzida europea del nostre país.

 

 

Carles Torner. Director de Qüestions de Vida Cristiana

 

 

 


www.btvnoticies.cat

 

 

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Imatge
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.