Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Islam.cat) Des del començament de la pandèmia causada per la Covid-19, una de les conseqüències més nefastes va ser la pèrdua de vides humanes, entre les quals se'n comptaven persones de fe musulmana. Davant d’aquesta situació les federacions Unió de Comunitats Islàmiques de Catalunya (UCICAT), Federació del Consell Islàmic de Catalunya (FCICC) i la Federació Islàmica de Catalunya (FIC) en representació de les associacions musulmanes arreu de Catalunya, van presentar diferents peticions a les administracions catalanes per aconseguir un enterrament digne per tots el difunts de fe islàmica. Necessitat, que s’ha fet més destacable per les restriccions de mobilitat derivades de la pandèmia que estem vivint i, que fan que els difunts per la Covid-19 no puguin ser repatriats  al seu país d’origen.

Atesa la demanada de la comunitat musulmana, els representant de les federacions van iniciar diverses reunions amb el Consell Comarcal del Baix Llobregat per donar resposta a aquesta necessitat i iniciar els tràmits necessaris per a la gestió d’un espai adequat al cementiri comarcal Roques Blanques ubicat al Papiol.

Per aquest motiu el president d’UCIDCAT, Mohamed el Ghaidouni, acompanyat de Larbi Cherki i Mohammed Halhoul, vicepresident i secretari de la FCIC respectivament han visitat recentment el cementiri de Roques Blanques convocats per la presidenta del Consell Comarcal, Eva M. Martínez Morales, i la consellera de Desenvolupament Econòmic, Estratègic i Agrícola, Lourdes Borrell Moreno. El motiu de la convocatòria ve en resposta de la petició que les Federacions van presentar el passat dia 9 d’abril del 2020, en plena pandèmia. A aquesta visita també van assistir-hi Carles Armengol Siscares i Llorenç Olivé i Morros, representants de la Direcció General d’Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya.

La visita ha servit per escoltar les explicacions dels tècnics del projecte i conèixer de prop la ubicació del projecte de 63 sepultures en tres nivells, 189 departaments, a terra i orientades a la Meca  per ser destinades a l’enterrament dels difunts de  la comunitat musulmana. Les  tombes estan adaptades als requisits de la fe musulmana, que està previst que estiguin finalitzades per a finals del mes de maig de l’any vinent. El cementiri de Roques Blanques és propietat del Consell Comarcal del Baix Llobregat, gestionat pel grup funerari Àltima. També. Es tracta d’un cementiri aconfessional que atén la diversitat religiosa del Baix Llobregat.