Vés al contingut
2 Catalunya Religió dl. 25/03/2019
Galeria d'imatges

(CR) L’arquitecte director emèrit de la Basílica de la Sagrada Família, Jordi Bonet i Armengol, ha estat nomenat pel papa Francesc membre honorari Acadèmia de Belles Arts i Lletres del Virtuosi al Panteó. Bonet va rebre aquesta distinció en una sessió de l’acadèmia celebrada al Panteó de Roma i presidida pel cardenal Gianfranco Ravasi que es va fer la setmana passada. La històrica acadèmia està vinculada al Pontifici Consell de la Cultura.

El papa Francesc ha nomenat nous acadèmics a l’arquitecte Santiago Calatrava, l’artista Marco Tirelli, els esculturos Elisabetta Benassi i Giuseppe Penone, i a Alessandro D'Avenia, Andrea Moro, i el jesuïta Antonio Spadaro com a literats. Com a acadèmics honoraris, a més de Bonet, han estat recenguts com a membres de l’acadèmia el pinto Raúl Berzosa, Ádám Kisléghi, els cineastes Liliana Cavani i i Aleksandr Nikolaevič, i l’arquitecte Paolo Portoghesi.

Jordi Bonet i Armengol, nascut a Barcelona el 1925, se reconeix com a seguidor de l’obra d'Antoni Gaudí. Del 1987 al 2002 va ser l’arquitecte director de la Basílica de la Sagrada Família. En aquesta etapa es va aconseguir finalitzar la nau central del temple i la seva consagració el 2010 presidida per Benet XVI. Ell va ser l’encarregat de lliurar-li les claus de la Basílica al papa i fer-ne la presentació en la missa del 7 de novembre de 2010. Doctor en arquitectura, ha dirigit diverses obres significatives de l’arquitectura religiosa catalana com el monestir de Sant Benet de Montserrat o l'Església de Sant Medir. També és l'arquitecte de l'auditori de Pau Casals al Vendrell. Entre altres, és autor de L’arquitectura al servei de la música (1986), Temple de la Sagrada Família (1992), L’últim Gaudí (2000), Les Escoles de la Sagrada Família (2003), i Arquitectura i símbol de la Sagrada Família (2013).

La Insigne Acadèmia Pontifícia de Belles Arts i Literatura dels Virtuosos del Panteó té els seus orígens al segle XVI. Actualment està formada per acadèmics il·lustres d’arreu del món i promou la investigació i difusió de totes les disciplines artístiques i el diàleg amb la fe. Els membres els nomena el papa a proposta del Pontifici Consell per a la Cultura. 

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Imatge
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.