Vés al contingut
Catalunya Religió
papa-ingres-hospital
Fotografia: El Papa aquest matí a l'audiència general abans de ser hospitalitzat | Vatican News.

Vatican News El papa Francesc ha ingressat aquest matí a l'hospital Policínic Gemelli de Roma després de l'audiència general per sotmetre's a una operació aquesta mateixa tarda. El Vaticà ha informat que la intervenció és una "laparotomia i cirurgia plàstica de la paret abdominal amb pròtesis" i que l'hospitalització del Papa durarà diversos dies. 

El director del gabinet de premsa del Vaticà, Matteo Bruni, ha explicat que l'operació es durà a terme a primera hora de la tarda a l'hospital de Roma. “L'operació, concertada en els darrers dies per l'equip mèdic que assisteix el Sant Pare, es va fer necessària a causa d'una hèrnia incisional encarcerada que està provocant síndromes suboclusives recurrents, doloroses i que empitjoren", explica la nota de la Santa Seu. 

Ja aquest dimarts el Papa es va fer algunes proves clíniques al mateix hospital. El control d'ahir va durar menys d'una hora i, en acabar, Francesc va tornar a la seva residència de Santa Marta.

La tercera operació recent que afronta el Papa

Aquesta serà la tercera operació del Papa a l'hospital Gemelli. La darrera va ser al març quan el Papa va ingressar per una bronquitis infecciosa que li va causar problemes respiratoris. Va ser donat d'alta l'1 d'abril després d'una recuperació ràpida. Sobre aquesta intervenció, el Papa va explicar que s'havia trobat malament després d'una audiència general i que a l'hospital li van detectar una pneumònia aguda. "Gràcies a Déu puc dir que el cos va respondre bé al tractament", va dir als epriodistes després de l'ingrés. En una altra entrevista més recent, va explicar que aquella hospitalització va ser "realment inesperada". "Ho vam agafar a temps perquè unes hores més tard hauria estat més greu”, va dir.

El juliol del 2021 el Papa també va ser operat per una estenosi diverticular simptomàtica del còlon. L'operació es va dur a terme sota anestèsia general.

També els darrers anys s'ha vist el Papa amb problemes de genoll que es tracta amb teràpies làser i amb magnetoteràpia. Aquestes teràpies li han enfortit l'os i han permès al Papa tornar a caminar amb bastó en trajectes curts.

 

Temàtica
Territori

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Imatge
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.