Vés al contingut
Catalunya Religió dv. 9/04/2021

(CR) Amb motiu de la celebració de les Reunions de Primavera 2021, que organitzen les Juntes de Governadors del Grup Banc Mundial (GBM) i del Fons Monetari Internacional (FMI), el Papa Francesc ha enviat aquest dijous una carta a tots els seus participants en la qual expressa les seves preocupacions i ha posat en evidència que és urgent la creació d’un pla global que permeti avançar en el desenvolupament humà integral de tots els pobles.

A la carta, el Papa ha subrallat que té l’esperança que el treball conjunt de les dues organitzacions pugui contribuir a la creació d’un model de “recuperació” capaç de generar noves solucions, més inclusives i sostenibles que ajudin a l’economia real, a les persones i a les comunitats a aconseguir les seves aspiracions i el bé comú universal. Per aconseguir-ho, el pontífex ha expressat la importància de l’esperit de solidaritat mundial: “Alliberar la càrrega del deute de tants països i comunitats, avui en dia és un gest profundament humà que pot ajudar les persones a desenvolupar-se, a tenir accés a les vacunes, educació i llocs de treball”.

“La llei del mercat no pot tenir prioritat sobre la llei de l’amor i la salut de tots”

D’altra banda, Francesc també ha aprofitat aquesta ocasió per fer una crida als líders governamentals, les empreses i organitzacions internacionals a què treballin conjuntament perquè tothom tingui accés a les vacunes, especialment els grups més vulnerables, com ja va fer al missatge Urbi et Orbi del dia de Nadal de 2020: “Necessitem una vacuna solidària i finançada justament, ja que no podem permetre que la llei del mercat tingui prioritat sobre la llei de l’amor i la salut de tothom”.

En aquest sentit, Francesc ha recordat que els mercats han de tenir el “suport de lleis i regulacions que assegurin que treballen pel bé comú, garantint que les finances -en lloc de ser merament especulatives o finançar-se a sí mateixes- treballin pels objectius socials tan necessaris en el context de l’actual emergència sanitària mundial”.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Imatge
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.