Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Alessandro Di Bussolo – Vatican News) El dimecres 8 de juliol de 2020, en l'aniversari de la seva visita a Lampedusa l’any 2013, el Papa Francesc celebrarà l’eucaristia a la capella de la Casa Santa Marta. Donada la situació sanitària, la participació en la celebració quedarà limitada al personal que treballa amb les persones migrades i refugiades.

Una cita que no s’oblida, fins i tot amb totes les precaucions davant el Covid-19. També aquest any el Papa Francesc vol celebrar amb una missa l'aniversari de la seva visita a Lampedusa, l'illa situada entre Tunísia i Itàlia, davant d'un braç de mar "que en lloc de ser un camí d'esperança ha estat un camí de mort" per a milers de migrants. Ho farà el dimecres, ara que l'Audiència General està suspesa durant tot el mes de juliol, a la capella de la Casa Santa Marta, a les 11.00 del matí. Donada la situació sanitària, afirma el director de l'Oficina de Premsa del Vaticà, Matteo Bruni, "només participarà en l'eucaristia el personal de la Secció de Migrants i Refugiats del Dicasteri per al Servei de Desenvolupament Humà Integral".

L'any passat el Papa va celebrar la missa a l'altar de la Càtedra, a la qual van assistir unes 250 persones entre immigrants, refugiats i aquells que s'han compromès a salvar les seves vides. En el seu primer viatge fora del Vaticà, Francesc va voler denunciar la "globalització de la indiferència" que fa que una persona sigui insensible als crits dels altres. Aquesta primera sortida oficial fora de les muralles del Vaticà del Pontífex argentí ja portava alguns dels signes que més tard marcarien el seu pontificat: les perifèries, els últims, els gestos carregats de significat. En una entrevista que obre el llibre "In viaggio" d'Andrea Tornielli, el Papa explica que es va sentir "tocat i commogut" per les notícies sobre els migrants que van morir al mar, "enfonsats": gent comuna, nens, dones, homes que segueixen perdent la vida encara avui, set anys després d'aquest viatge, en travessies de desesperació, a bord d'embarcacions sovint improvisades, confiats i dirigits per persones sense escrúpols.