Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Bisbat de Lleida) El diumenge 17 de novembre se celebra la III Jornada Mundial dels Pobres amb el lema, "L'esperança dels pobres mai es frustrarà" (Sal 9,19). Unes paraules, explica el papa Francesc en el seu missatge per a la Jornada, que es "presenten amb una actualitat increïble. Elles expressen una veritat profunda que la fe aconsegueix imprimir sobretot en el cor dels més pobres: retornar l'esperança perduda a causa de la injustícia, el sofriment i la precarietat de la vida".

"A vegades -recorda Francesc- es requereix poc per a retornar l'esperança: n'hi ha prou amb detenir-se, somriure, escoltar. Per un dia deixem de costat les estadístiques; els pobres no són números als quals es pugui recórrer per a fer gala amb obres i projectes. Els pobres són persones a les quals cal anar a trobar: són joves i ancians sols, als quals es pot convidar a entrar a casa per a compartir un menjar; homes, dones i nens que esperen una paraula amistosa. Els pobres ens salven perquè ens permeten trobar el rostre de Jesucrist".

La Conferència Episcopal Espanyola i Càritas s'uneixen un any més per a celebrar aquesta Jornada i ofereixen uns materials per a la seva preparació. També es pot consultar la pàgina web de la jornada on poden llegir el missatge del papa.