Vés al contingut
Catalunya Religió dj. 6/02/2020

(Vatican News) El Papa Francesc s’ha dirigit aquest dijous als participants de la Cimera de la Unió de Fires Internacionals (UFI) i els ha convidat a “promoure la inclusió, la cura de la llar comuna i el desenvolupament integral de les persones i els pobles”.

El bisbe de Roma ha ressaltat la seva contribució a “una economia global més justa i humana”, al mateix temps ha subratllat com en aquest món cada vegada més “unit”, “creixen les possibilitats d'interrelació i cooperació entre els individus i a través de les activitats que aquests realitzen”.

Les fires, un servei al bé comú

El Papa ha remarcat un efecte del treball que realitzen les fires: “les exposicions internacionals contribueixen al creixement d'una cultura de la trobada, que reforça els llaços de solidaritat i fomenta l'enriquiment mutu entre els membres de la família humana”; per tant, ha prosseguit Francesc, “com un servei al bé comú, ha de promoure la inclusió, la cura de la llar comuna i el desenvolupament integral de les persones i els pobles. Aquestes preocupacions ètiques no són secundàries, sinó essencials per construir una economia en la qual els rendiments financers no siguin l'única variable per mesurar l'èxit”.

Les fires, un moment per a la cooperació econòmica i humana

Francesc evidencia que les fires, des del moment de la seva preparació fins a la realització, tenen com a element constitutiu la cooperació, tant humana com material, per això afirma que “com més gran sigui la cooperació a nivell local i internacional, majors seran les possibilitats d'èxit, tant en el pla econòmic com en l'humà. Les fires comercials que donen suport a l'economia de la zona, involucren a la seva força de treball, donen valor i rellevància a la seva cultura i respecten escrupolosament la seva ecologia humana i ambiental, seran finalment més reeixides i de renom”.

Per al Papa, la cooperació no es produeix només en el moment de la preparació i realització de les exposicions i fires, sinó que afirma que “aquests esdeveniments són capaços de crear una xarxa de bones relacions humanes, capaç de durar molt més enllà de l'esdeveniment en si. Amb raó poden estar orgullosos de les seves iniciatives quan generen una consciència més sòlida al servei del bé comú i del desenvolupament integral”.

Invocant la benedicció de Déu sobre els assistents, el Papa ha acabat la seva al·locució, al mateix temps que ha expressat els seus millors desitjos “per promoure la creativitat i la innovació en el seu sector”.

Temàtica
Territori

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Imatge
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.