Vés al contingut
Catalunya Religió
papa-comunicacions-socials-00
Fotografia: Vatican News.

Vatican News Coincidint amb la Jornada Mundial de les Comunicacions Socials, celebrada aquest diumenge 21 de maig, el papa Francesc ha demanat un aplaudiment per als periodistes durant la seva pregària del Regina Caeli des del balcó del Vaticà. En el seu discurs, ha demanat als periodistes estar sempre "al servei de la veritat i del bé comú".

En la Jornada Mundial de les Comunicacions Socials, centrada sota el lema 'Parlar amb el cor'; el Papa ha recordat que "és el cor el que ens mou a una comunicació oberta i acollidora". Als periodistes i treballadors de la comunicació presents a la plaça de Sant Pere del Vaticà els ha agraït la seva feina des de la finestra del Palau Apostòlic.

“Els comunicadors han d'estar disposats a dialogar i han d'estar compromesos amb la pau”

En el seu missatge difós el 24 de gener per la Jornada Mundial de les Comunicacions Socials, el Papa ja subratllava aquesta idea de la informació des del cor. "La crida a parlar amb el cor interpel·la radicalment el nostre temps, tan propens a la indiferència i la indignació", deia. En el text reclamava una comunicació "no hostil" en un temps de conflicte global.

Sobre els periodistes, el Papa demanava comunicadors "disposats a dialogar" i compromesos a "afavorir un desarmament integral". El Sant Pare convidava a "anar a contracorrent per donar suport a la pau seguint l'exemple de sant Francesc de Sales, patró dels periodistes". D'ell en va destacar el seu testimoni d'amor "extraordinari".

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.