Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Galeria d'imatges

(Centre Sant JaumeTé 28 anys, és treballadora social i treballa al Museu Picasso. Abir Sadri va entrar el Centre Sant Jaume quan tenia 9 anys, junt amb el seu germà petit. La seva família acabava d'arribar del Marroc. Aquest dijous ha agraït públicament la tasca de “tots els educadors i educadores, els voluntaris i voluntàries i tots els invisibles que fan possible aquest projecte”.

Un reconeixement formulat en primera persona en el marc del sisè sopar de Llenties Solidàries. L'acte, a favor d'aquest centre socioeducatiu, s'ha celebrat aquest dijous a l'escola Jesuïtes Sarrià – Sant Ignasi i ha aplegat prop de cinc-cents comensals.

El director de l'entitat, Grau Ussetti, ha explicat que “l'Abir és tot un un referent al territori a nivell associatiu, en defensa del col·lectiu de les dones”. Per això, ha dit que el seu testimoni “ajuda a entendre millor el que fem a Badalona”. L'exemple de l'Abir se suma al de l'Arama Katteh, que va passar la seva infància al Centre Sant Jaume. Katteh va explicar en un vídeo que avui és mare de dos fills i treballa en una farmàcia: “Vaig poder triar estudiar allò que m'agradava”.

“El nostre Déu pren part pels més febles”

Sobre la missió de l'entitat n'ha parlat també el jesuïta Paco Àngel, durant l'eucaristia prèvia al sopar. En l'homilia ha recordat que “el nostre Déu pren part pels més febles”. L'any 2017 l'equip educatiu del Centre Sant Jaume va atendre 611 infants, joves i famílies de Badalona Sud en situació de risc social.

El president del patronat de la Fundació Carles Blanch, Jaume Boadas, ha anunciat que ja s'han aconseguit fons per finançar el 80% del nou edifici. Les obres per reformar i ampliar els locals començaran per primavera. El nou equipament respon a criteris d'edificació sostenible i estarà en ús a partir del curs 2019-2020.

Els alumnes de Batxillerat de l'escola han dinamitzat la trobada i l'organització del sopar ha comptat amb la complicitat de tota una comunitat educativa. Hi han participat de forma activa l'Associació de Pares i Mares, l'Associació d'Antics Alumnes, la Fundació Sant Ignasi i professors, alumnes i personal de l'escola Jesuïtes Sarrià – Sant Ignasi.

La sisena edició del Sopar de Llenties Solidàries ha comptat, entre d'altres, amb la presència del director de Jesuïtes Educació, Enric Masllorens; el director de l'escola Jesuïtes Sarrià – Sant Ignasi, Antoni Parellada; l'anterior directora del Centre Sant Juame, Montserrat Soler; el president de l'AMPA, Josep Guàrdia; el delegat de la Companyia de Jesús a Catalunya, el jesuïta Llorenç Puig; la coordinadora del sector social a Catalunya, Maria del Carmen de la Fuente; el coordinador de l'Àrea de Menors del sector, el jesuïta Higinio Pi; el director de La Fundació La Vinya, Xavi Loza; i el jesuïta Francesc Xicoy, que és membre del patronat de la Fundació Carles Blanch.