Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Sagrada FamíliaAquest mes de juliol, segons el pla d’obres del 2021 de la  Junta Constructora de la Sagrada Família, es col·loca el trencadís al fust de la torre de la  Mare de Déu. Actualment hi ha col·locada la part inferior del fust, de 18 metres d’alçària. La seva part superior es col·locarà el setembre. 

Les dues parts del fust es recobreixen de trencadís artístic de gres ceràmic amb colors que  van dels blaus als blancs amb alguns punts de mosaic venecià daurat. Els colors blavosos  evoquen el mantell de la Mare de Déu. Seran més foscos a la base i s’aclariran cap a dalt  fins a arribar al blanc, sota els suports de l’estel.

 

El darrer pas abans de la col·locació de l’estel serà col·locar el fust superior ja vestit de trencadís, que serà el suport de l’estel. El desembre està previst culminar la torre amb l’estel.  

Com serà el terminal de la torre de la Mare de Déu? 

Aquest terminal es compon específicament de tres parts: en primer lloc, i per ordre  ascendent, hi ha la corona. Es tracta d’un element fet de pedra i de 6 metres d’alçària que  suporta dotze estrelles de forja. Les estrelles rodegen la part inferior del terminal de forma ascendent. 

El fust correspon a la part del mig del terminal i fa 18 metres d’alçària. Definit per la  geometria d’un hiperboloide, acaba en tres braços que sostenen l’estrella. Tota la seva  superfície exterior és de trencadís de tons blancs i blaus. Amb els seus 18 metres d’alçària,  el fust es construirà en formigó armat i es recobrirà amb trencadís de colors blaus i blancs.  

Per últim, l’estel és l’element final de la torre. Pel que fa a les seves dimensions, té un  diàmetre de 7,5 metres i un total de dotze puntes. Totes les cares són de vidre texturat i  està il·luminat des de dins. L’estel, l’estel del matí, és el símbol de la Mare de Déu com a  mare de Jesús; fidel i protectora, guia vers Jesús, de dia i de nit.