Vés al contingut
Catalunya Religió

(Museu de Lleida) La Mare de Déu de la Llet del Museu de l'Empordà estarà exposada al Museu de Lleida fins al 9 de gener de 2022. Durant aquest període el museu organitzarà visites guiades per explicar l'origen d'aquesta iconografia i com evoluciona al llarg del temps. Les visites, 'Dona'm pit! La Verge de la Llet', aniran a càrrec de la conservadora del museu, Esther Balasch

La Mare de Déu de la Llet, una talla de fusta policromada del segle XIV, s’ha instal·lat a l’àmbit del romànic, on dialoga amb altres obres amb aquesta mateixa representació, com la Mare de Déu del frontal de Rigatell o la procedent de Montmagastre, que és la que s'ha triat per emparellar i posar en diàleg. Les dues obres, de períodes diferents, la de Montmagastre més primerenca i la del Museu de l’Empordà més tardana, presenten una mateixa tipologia iconogràfica que mostra a Maria en la seva versió més humanitzada, com a mare que alleta el seu fill.

El Museu de Lleida exposa, de manera temporal, aquesta Mare de Déu procedent del Museu de l’Empordà, mentre durin les obres de reforma de l’entrada del museu. L’acció s’emmarca en el projecte 'Exposat per reformes', en què 23 obres de la col·lecció del museu empordanès es podran veure a sis museus de Catalunya.

Aquests sis museus pertanyent a la Xarxa de Museus d’Art de Catalunya són el Museu d’Art de Cerdanyola, el Museu d’Art de Girona, el Museu d’Art Modern de Tarragona, el Museu de la Garrotxa, el Museu de Lleida i el Museu Víctor Balaguer.

Les visites guiades de la Mare de Déu de la Llet al Museu de Lleida es realitzaran el dijous 28 d'octubre a les 19:00 h, el diumenge 14 de novembre a les 12:00 h, el dijous 22 de desembre a les 19:00 h i el diumenge 9 de gener a les 12:00 h.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Imatge
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.