Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Per saber-ne més

Enllaços relacionats

(Bisbat de Solsona) Desde del passat dissabte, la parròquia de Cardona dedica setmanalment una missa a la memòria dels difunts de la vila, solemnitzada amb l’orgue restaurat.

Cardona ha estat un municipi durament castigat per la pandèmia de la Covid-19, amb un percentatge de difunts a l’entorn de 1% de la seva població. Per tal de poder acompanyar en el consol als seus familiars, la parròquia de Cardona celebra cada dissabte un ofici dedicat a la memòria dels finats fins a poder acomiadar-los a tots.

En el transcurs d’aquestes cerimònies sona de nou l’orgue del temple cardoní que, d’ençà de la tardor de 2018, s’ha sotmès a un complert procés de restauració finançat gràcies a l’aportació econòmica de nombrosos cardonins. La intervenció realitzada pel taller de Caius Mujal ha consistit, fonamentalment, en la desinsectació, consolidació d’elements i neteja superficial del mobiliari; la reparació dels contactes elèctrics de la consola; el trasllat de la consola a la nau lateral; la desinsectació i restauració de les esquerdes i forats dels tubs de fusta; la renovació de las membranes dels tubs; la reparació i soldadures dels tubs metàl·lics.

En l’actualitat, el procés de reparació es troba ja en la seva darrera fase, cosa que permet fer sonar una part dels registres de l’instrument.