Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Abadia de Montserrat) Dissabte 22 d’agost, a les 21h, es tancarà el Festival de proximitat amb el concert que donarà una dimensió internacional a aquest cicle. Anirà a càrrec de l’organista japonesa resident a Catalunya Izumi Kando, que estarà acompanyada de Mireia Farrés a la trompeta. Començaran també amb una obra de Bach, ‘Wachet auf, ruft uns die Stimme’ (Aixeca’t, la veu ens crida), i seguiran interpretant obres de Georg Friedel Händel, Suite en Re major HV341; Hans-André Stamm, Rondo alla celtica; Hans Uwe Hielscher, Variacions sobre “Amazing Grace” Op. 26 per a trompeta i orgue; i Naji Hakim, ‘To call my True Love To my Dance’.

L’accés a la Basílica de Santa Maria per presenciar el concert serà lliure, però cal tenir en compte que la seva capacitat queda reduïda per complir amb la normativa de distància social permesa. Per tant, les persones que vulguin assistir-hi es recomana que facin una reserva de localitat a través del telèfon 93 877 77 66 o del correu-e marketing@larsa-montserrat.com.

Cadascun dels concerts del Festival de proximitat s’ha titulat “De Bach a…”, per la qual cosa tots ells inclouen en el seu repertori, d’inici, alguna obra de Bach, fins a arribar a autors contemporanis. La intenció ha estat no només comptar amb organistes “de proximitat”, sinó que també es pugui gaudir d’un repertori de músics propers.

L’Abadia de Montserrat celebra aquest estiu un cicle de concerts d’orgue amb artistes que viuen i treballen a Catalunya. De fet, enguany s’havien de celebrar els deu anys del Festival Internacional Orgue de Montserrat. Cassià M. Just, in memoriam (FIOM), però a causa de la situació excepcional creada per la pandèmia del Covid-19, s’ha decidit traslladar tot el programa previst fins a l’estiu de 2021. Per tant, des de la direcció artística del FIOM han proposat com a alternativa un cicle de concerts alternatiu titulat Festival de proximitat, protagonitzat per artistes del país, alguns amb projecció internacional, que s’han adaptat a les exigències actuals.

Cal recordar que tots els concerts del Festival de proximitat 2020 se celebren a la Basílica de Santa Maria de Montserrat, comencen a les 21h, i tenen l’entrada lliure (amb control d’aforament per complir amb les mesures de prevenció sanitàries). Aquests espectacles musicals es poden seguir en directe a través de les TV de la Xarxa de Comunicació Local (o en diferit al web www.alacarta.cat) i també per Montserrat Ràdio i TV (www.abadiamontserrat.cat).

Aquest Festival de proximitat, patrocinat per l’Abadia de Montserrat, Reale Seguros i la Fundació Pinnae, està projectat sota la direcció artística del pare Jordi-Agustí Piqué i l’assessorament de l’organista Miquel González, mentre que la coordinació i el management general és a càrrec del pare Manel Gasch, majordom-administrador de l’Abadia de Montserrat.