Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Abadia de Montserrat) L'Abadia de Montserrat acull aquest dissabte el segon concert del VIII Festival Internacional d'Orgue en homenatge a la memòria del pare abat Cassià Just, organista i músic rellevant que va morir el 12 de març de 2008.

El concert és a càrrec de l'organista alemany Eberhard Lauer, i es podrà veure diumenge, 21 de juliol, a les 20h, a les televisions locals i per 'streaming' a laxarxa.cat. Lauer, director de música sacra de la catedral de Santa Maria d'Hamburg, interpretarà obres de l'ampli repertori barroc alemany amb peces de Buxtehude i Johann Sebastian Bach, que alternarà amb música romàntica simfònica francesa de César-Auguste Franck, Marcel Dupré i Louis Victor Vierne. Tot aquest repertori era molt estimat i conreat pel recordat P. Abat Cassià, que gaudia i feia gaudir els fidels amb aquestes obres quan les executava en la litúrgia montserratina.

El tercer concert del FIOM 2018 se celebrarà el dissabte 11 d’agost, que comptarà amb la presència de l’organista Naji Hakim, gran i reconegut creador i improvisador, hereu del gran Olivier Messiaen a l’orgue de la Trinité (Paris, França). Al voltant de la festa de l’Assumpció de la Mare de Déu, Naji Hakim oferirà un programa amb obres seves i improvisacions sobre temes marians litúrgics de diverses tradicions. Un moment especial en una nit d’estiu amb colors especials i sonoritats innovadores.

El darrer dels concerts d’enguany, el dissabte 25 d’agost, obre l’espai a una intèrpret nord-americana de gran renom internacional: Katelyn Emerson, organista i mestra de cor de l’església d’Advent de Boston (Massachusetts, Estats Units). Emerson oferirà algunes mostres de la música nord-americana per a orgue, junt amb repertori clàssic de J. S Bach i d’altres autors. La novetat de les creacions del nou món faran descobrir noves sonoritats sota el guiatge d’aquesta singular organista.