Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Bisbat de Tortosa) El bisbe de Tortosa, Enrique Benavent Vidal, ha ordenat preveres els diaques Matteo Bordignon i Santi Martínez Alonso aquest dissabte 25 de setembre al migdia a la catedral de Tortosa. Juntament amb Benavent, una gran quantitat de sacerdots del presbiteri diocesà i alguns de l'arxidiòcesi de Barcelona han concelebrat la cerimònia. També han participat de la celebració tres diaques permanents de la diòcesi i un grup de seminaristes del Seminari Interdiocesà de Barcelona, entre ells Alberto i Isael del bisbat de Tortosa. Víctor Cardona a estat l'encarregat de tocar l'orgue i Joan Redó ha dirigit els cants. 

En l'homilia, el bisbe Benavent, ha recordat als diaques la importància de donar gràcies per "tantes persones que us han ajudat fins a dia d'avui". "L'agraïment més gran que podeu fer al Senyor és donar-li la pròpia persona i la pròpia vida. L'heu conegut i l'estimeu i per això us consagreu perquè tots l'estimin", ha dit. També ha destacat la persistència necessària dels sacerdots: "Experiemntarem que sembrem molt i collim poc. No us desanimeu, en les nostres comunitats hi ha persones molt bones". Benavent ha demanat no caure en personalismes i "treballar per Crist i per tots". Finalment, ha demanat mirar i escoltar la Mare de Déu en les dificultats i en les temptacions: "Si ella ens guia, no ens cansarem". 

A continuació s'han dut a terme els ritus de l'ordenació presbiteral. Els dos preveres han manifestat davant dels assistents la voluntat de rebre el presbiterat i han respost a les preguntes del bisbe amb un "Sí, ho vull". Després de les lletanies dels sants, Benavent ha col·locat les mans sobre el cap de Bordignon i Martínez. A continuació ho ha fet el vicari general, José Luís Arín Roig, i tots els sacerdots concelebrants. Seguit de la pregària consecratòria els hi han estat imposades les vestidures sacerdotals. Els pares dels preveres recentment ordenats han portat les ofrenes del pa i del vi i el bisbe les ha lliurat als nous preveres. "Rep l'ofrena del pobre sant per presentar-la a Déu. Pensa sempre el que faràs i conforma la teua vida al misteri de la creu del Senyor", ha dit. Després de donar-se la pau, els presents a la catedral han engegat un fort aplaudiment. Amb la comunió, els nous preveres han distribuït el pa i el vi. 

Benavent, abans de la benedicció final, ha adreçat unes paraules als joves: "Si algú dels qui esteu aquí, sent la possibilitat de ser sacerdot, que ho pense". Ha animat a no mirar cap a una altra banda en cas de sentir que "el Senyor el crida per servir l'Església" i pensar-ho bé "abans de dir no".